Målet om en klimaneutral mejerisektor kræver fælles løsninger

Del

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan vi kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

I 2050 bor vi næsten 10 milliarder mennesker på jorden, ifølge FN. Samme år vil den danske mejerisektor være klimaneutral. 

Men hvordan skal det lykkes at producere mere mad til flere munde, samtidig med at vi udleder mindre? Det spørgsmål vil Mejeriforeningen diskutere ved en konference på Christiansborg den 23. oktober.  

”Vi kender en del af skridtene på vej mod vores mål, men vi kender ikke dem alle sammen. Og derfor er der brug for at diskutere, hvordan vi finder de rigtige løsninger – men også hvordan vi sætter de rigtige målsætninger for landbruget, så vi både tager højde for, at vi skal passe på planeten, brødføde dens befolkning og samtidig passe på vores landbrug, som er et af de mest klimaeffektive,” siger Jørgen Hald Christensen, direktør i Mejeriforeningen. 

Løsningerne skal findes sammen 
Ved konferencen samles forskere, virksomheder, organisationer og politikere til diskussion og debat. Her vil blandt andre Jesper Theilgaard, Thyge Nygaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening, og Jan Dalsgaard, Sustainability Director i Arla Foods, give deres bud på, hvordan mejerisektoren kan blive klimaneutral i 2050. 

I forbindelse med konferencen lancerer Mejeriforeningen også en ny publikation med tal, perspektiver og cases på, hvordan sektoren arbejder med at blive klimaneutral. 

Konferencen finder sted på Christiansborg i tidsrummet 8.30-15.00. 

Information om Mejeriforeningen

MejeriforeningenFølg pressemeddelelser fra Mejeriforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mejeriforeningen

Østjysk gård viser bæredygtig mælkeproduktion frem for miljø- og fødevareministeren6.5.2019 08:46:37 CESTPressemeddelelse

Målet om klimaneutrale fødevarer i 2050 kræver bæredygtige tiltag i hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Arlagården Ejer Møllegård ved Skanderborg er en af de gårde, der er godt i gang med den bæredygtige omstilling ved at producere eget foder, så de slipper for at importere gmo-soja fra Sydamerika. Gården får i dag besøg af miljø- og fødevareministeren til en debat om, hvordan vi når målsætningen om en bæredygtig mejerisektor.