Maja Thiele udnævnt til professor i leversygdomme

Maja Thieles forskning fokuserer på alkoholrelateret leversygdom og ikke-alkoholisk fedtlever udløst af overvægt eller type 2-diabetes, hvor hun især har fokus på tidlig sygdomsopsporing, nye diagnostiske tests, behandlinger til at forebygge sygdomsforværring og afstigmatisering af alkohol og overvægt. Maja Thiele er desuden aktiv i flere multinationale, tværfaglige forskningssamarbejder, som undersøger samspillet mellem leveren, tarmen og mikrobiomet.
Derudover brænder Maja Thiele for forskningskommunikation. Hun ønsker at udbrede kendskabet til leveren, et overset organ, og leverens sygdomme, som desværre stadig omgærdes af tabu og stigma. Hun videreformidler også passioneret sin forskningsbaserede undren over, hvad det vil sige at være sund og rask, hvordan sygdomme opstår, og hvordan danskere på jagt efter viden sorterer i strømmen af overskrifter, der varsler om dårlige vaner eller lover nye mirakelkure.
Maja Thieles forskning har blandt andet bidraget til at indføre nye diagnostiske og prognostiske tests på OUH, for mere nøjagtig risikovurdering af ny-henviste patienter med tegn på leversygdom. Hun medvirker tilsvarende i udarbejdelsen af internationale guidelines for brug af ikke-invasive tests ved kronisk leversygdom.
Maja Thiele modtog i 2019 SDU’s forskningsformidlingspris og er i 2022 modtager af United European Gastroenterology’s Rising Star pris.
Maja Thiele er født i 1979 og opvokset i Søborg. Hun er uddannet læge fra Københavns Universitet i 2007 og speciallæge i intern medicin: gastroenterologi og hepatologi fra 2021. Hun arbejdede på hospitaler i København og omegn indtil hendes ph.d. på SDU og OUH fra 2013-2016. Efter hendes ph.d. forblev hun som postdoc og siden lektor på FLASH – Center for Leverforskning, mens hun færdiggjorde sin speciallægeuddannelse. Fra 2019 har hun sideløbende med sit læge- og forskerarbejde varetaget jobbet som radiovært for P1’s ugentlige sundhedsprogram ”Sygt Nok”.
Maja Thiele bor i København med sin kæreste og to børn. Fritiden går med at lege, læse, lære at spille trompet og ekspeditioner på cykel ud fra lejligheden på Amager eller sommerhuset på Fyn.
Kontakter
Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Nobelprisvinder Joseph Stiglitz besøger SDU7.5.2025 14:28:10 CEST | Pressemeddelelse
Han har vundet nobelprisen i økonomi, været rådgiver for Bill Clinton og Barack Obama og i årtier advaret mod den verdensorden, som vi står midt i med Trump som præsident. Onsdag 14. maj får Syddansk Universitet besøg af Joseph Stiglitz.
Knoglebrud koster mere med type 1 diabetes5.5.2025 13:50:52 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at sundhedsomkostningerne for patienter med knoglebrud er højere for personer med type 1 diabetes end for personer uden. Forebyggelse vil muligvis kunne nedbringe omkostningerne
Ny institutleder på Retsmedicinsk Institut på SDU2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Simon Kjær Hermansen konstitueres som institutleder for Retsmedicinsk Institut under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet pr. 1. maj 2025. Han afløser Peter Mygind Leth, som fratræder posten, men fortsætter som statsobducent og professor i endnu et års tid.
Direktøren for Danish Advanced Research Academy tiltræder1.5.2025 14:59:31 CEST | Pressemeddelelse
Philip Hallenborg var en del af teamet bag fondsansøgningen. Nu skal han stå i spidsen for det nationale Ph.D.-akademi, Novo Nordisk Fonden har finansieret for at samle universiteterne om udvikling af danske forskningstalenter.
MedTech Odense uddeler de første millioner til udvikling af banebrydende sundhedsteknologi på hjerteområdet1.5.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pionerprojektet DANARC er den første modtager af en bevilling fra MedTech Odense - den første af flere bevillinger til projekter i de kommende år. DANARC vil udvikle en robot, der kan skanne og diagnosticere hjertekarsygdomme. En automatiseret løsning, der kan forkorte de stigende ventetider og gøre en forskel for patienter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum