Maja Thiele udnævnt til professor i leversygdomme
Maja Thieles forskning fokuserer på alkoholrelateret leversygdom og ikke-alkoholisk fedtlever udløst af overvægt eller type 2-diabetes, hvor hun især har fokus på tidlig sygdomsopsporing, nye diagnostiske tests, behandlinger til at forebygge sygdomsforværring og afstigmatisering af alkohol og overvægt. Maja Thiele er desuden aktiv i flere multinationale, tværfaglige forskningssamarbejder, som undersøger samspillet mellem leveren, tarmen og mikrobiomet.
Derudover brænder Maja Thiele for forskningskommunikation. Hun ønsker at udbrede kendskabet til leveren, et overset organ, og leverens sygdomme, som desværre stadig omgærdes af tabu og stigma. Hun videreformidler også passioneret sin forskningsbaserede undren over, hvad det vil sige at være sund og rask, hvordan sygdomme opstår, og hvordan danskere på jagt efter viden sorterer i strømmen af overskrifter, der varsler om dårlige vaner eller lover nye mirakelkure.
Maja Thieles forskning har blandt andet bidraget til at indføre nye diagnostiske og prognostiske tests på OUH, for mere nøjagtig risikovurdering af ny-henviste patienter med tegn på leversygdom. Hun medvirker tilsvarende i udarbejdelsen af internationale guidelines for brug af ikke-invasive tests ved kronisk leversygdom.
Maja Thiele modtog i 2019 SDU’s forskningsformidlingspris og er i 2022 modtager af United European Gastroenterology’s Rising Star pris.
Maja Thiele er født i 1979 og opvokset i Søborg. Hun er uddannet læge fra Københavns Universitet i 2007 og speciallæge i intern medicin: gastroenterologi og hepatologi fra 2021. Hun arbejdede på hospitaler i København og omegn indtil hendes ph.d. på SDU og OUH fra 2013-2016. Efter hendes ph.d. forblev hun som postdoc og siden lektor på FLASH – Center for Leverforskning, mens hun færdiggjorde sin speciallægeuddannelse. Fra 2019 har hun sideløbende med sit læge- og forskerarbejde varetaget jobbet som radiovært for P1’s ugentlige sundhedsprogram ”Sygt Nok”.
Maja Thiele bor i København med sin kæreste og to børn. Fritiden går med at lege, læse, lære at spille trompet og ekspeditioner på cykel ud fra lejligheden på Amager eller sommerhuset på Fyn.
Kontakter
Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Snart kan flyvende værktøjskasse vedligeholde danske elledninger19.12.2024 09:13:25 CET | Pressemeddelelse
Med den grønne omstilling er der behov for et toptunet elnet. I et nyt projekt på Syddansk Universitet vil forskere og en række virksomheder udvikle IoT-sensor- og robotsystemer, der kan gøre vedligehold af højspændingsledninger nemmere, billigere og grønnere.
Dansk diabetesmedicin øger risikoen for svært invaliderende øjensygdom16.12.2024 08:24:11 CET | Pressemeddelelse
To uafhængige studier fra Syddansk Universitet (SDU) viser, at patienter med type 2 diabetes, som er i behandling med lægemidlet Ozempic, har øget risiko for at udvikle skader på øjets synsnerve, som kan medføre svært og varigt synstab. Begge studier tager udgangspunkt i danske registre og er de største i verden.
Britt Borregaard udnævnt til professor i hjertesygdomme med særligt fokus på forskning i helbredstilstand efter hjertesygdom13.12.2024 09:03:58 CET | Pressemeddelelse
Britt Borregaard, sygeplejerske, ph.d., er ny professor i hjertesygdomme ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og ved Hjertemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH). Professoratet har særligt fokus på Cardiac Health Outcomes Research.
Gode nyheder: Størstedelen af børn og unge synes, det er nemt at sortere plastikaffald10.12.2024 09:58:20 CET | Pressemeddelelse
Resultater fra dette års Masseeksperiment viser, at kun 13 procent af de adspurgte børn og unge finder det svært at affaldssortere plastik.
Stor støtte og efterspørgsel fra erhvervslivet til ny kandidatuddannelse i Sønderborg6.12.2024 11:26:13 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet har fået grønt lys fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til at uddanne erhvervsøkonomer inden for Global Supply Chain Management på SDU’s campus i Sønderborg, og bag godkendelsen er der støtte og efterspørgsel fra internationalt forankrede virksomheder beliggende i lokalområdet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum