Næstved Bibliotek og Borgerservice

Mændene i Fuglebjerg – et lokalhistorisk foredrag

Del

Tirsdag den 18. oktober kl. 19.00-21.00 kan du blive klogere på Fuglebjergs historie, når Sten Jacobsen holder foredrag på Fuglebjerg Bibliotek. Foredraget tager udgangspunkt i Sten Jacobsens seneste bog ”Nederlagets og fremskridtets mænd i Fuglebjerg i slutningen af 1800-tallet”.

Sten Jacobsen har skrevet flere bøger om Fuglebjergs historie. Foto: Sten Jacobsen,  bogforside
Sten Jacobsen har skrevet flere bøger om Fuglebjergs historie. Foto: Sten Jacobsen, bogforside

Udover de lokale forhold vil foredraget også beskæftige sig med centrale forhold, som var gældende i Danmark i 1800-tallet. Det drejer sig blandt andet om forsvarssagen og det positive syn på krig, forfatningskampen om demokratiets udformning, fremskridtstroen samt de patriarkalske kønsroller. Foredraget vil også indeholde nogle overvejelser over, hvorfor det kan være så svært for nutidens mennesker at se fortiden, som den oplevedes, dengang den var nutid.

Nederlagets og fremskridtets mænd
”Nederlagets og fremskridtets mænd i Fuglebjerg i slutningen af 1800-tallet” er en bog, der via udvalgte mandeportrætter fra Fuglebjerg søger at indfange de værdier, der dengang var styrende i det lille lokalsamfund og i Danmark generelt. Det var dengang, hvor manden skulle træde i karakter; dengang hvor ære og stolthed var helt centrale værdier; dengang før velfærdssamfundet, hvor en mand skulle præstere, og hvor ydmygelse og fattiggården truede for den, som ikke duede. Fortiden kan bruges som spejl for en senere tid, hvor disse værdier næsten er vendt på hovedet.

Om Sten Jacobsen
Sten Jacobsen er forfatter og cand.mag. i samfundsfag og historie. I perioden fra 1978 til 2015 arbejdede han som gymnasielærer. Sten Jacobsen har beskæftiget sig intensivt med Fuglebjergs historie fra slutningen af 1800-tallet – også i sit forfatterskab. Tidligere har han udgivet flere bøger om Fuglebjergs historie, herunder bøgerne ”Saadan er de” og ”Niels Lorentzen Stegler 1849-1922”. I 2021 udkom romanen ”Vejen til Berlin”, hvor Fuglebjerg i den grad også bliver sat på det litterære landkort.

Foredraget afholdes på Fuglebjerg Bibliotek tirsdag den 18. oktober kl. 19.00-21.00. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk 

Kontakter

Billeder

Sten Jacobsen har skrevet flere bøger om Fuglebjergs historie. Foto: Sten Jacobsen,  bogforside
Sten Jacobsen har skrevet flere bøger om Fuglebjergs historie. Foto: Sten Jacobsen, bogforside
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum