DI - Dansk Industri

’Made in Denmark’ gør kur til Japan

Del

I dag indtager 55 danske virksomheder, med kronprinsparret i spidsen, Japans hovedstad Tokyo. Målet er at få endnu flere japanere til at se mod Danmark, når de optimerer plejen på sygehusene, fylder indkøbskurven op og indretter deres hjem.

Som den tredjestørste økonomi i verden rummer Japan store muligheder for danske virksomheder. I 2016 eksporterede vi for godt 22 mia. kr. til Japan, og det gør landet til Danmarks 11. største eksportmarked. Dermed overstiger vores eksport til Japan vores import fra landet, som sidste år var på godt 6 mia. kr. Men der er meget mere at hente, vurderer DI. Særligt set i lyset af at EU og Japan er blevet enige om en frihandelsaftale, der vil lette adgangen til det japanske marked.

- Med den nye frihandelsaftale mellem EU og Japan bliver adgangen til det japanske marked markant bedre. Mange danske virksomheder har holdt sig væk fra Japan, fordi det har været et svært marked med mange barrierer. Men det bliver der lavet om på, når aftalen træder i kraft. Vi forventer, at eksporten kan stige med op til 50 pct., siger adm. direktør Karsten Dybvad, Dansk Industri.

I disse dage deltager 55 danske virksomheder inden for sundhed, fødevarer og design i et stort eksportfremstød i Tokyo for at styrke samhandlen med Japan. H.K.H. Kronprinsesse Mary og H.K.H Kronprins Frederik er i spidsen for fremstødet og bliver ledsaget af udenrigsminister Anders Samuelsen, sundhedsminister Ellen Trane Nørby, miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og kulturminister Mette Bock.

Stor interesse for luksusprodukter

I dag eksporterer ca. 1.300 danske virksomheder til Japan, men mange flere forventes at følge efter, når frihandelsaftalen træder i kraft inden for de næste par år. Her venter dem et marked med en forkærlighed for luksusvarer, som udgør langt størstedelen af vareeksporten. Der venter dem også japanske kunder med et helt særligt øje for detaljen.

- Skal man handle med Japan, skal man være beredt på en kultur, hvor fejl er udelukket. Det gælder både små og store funktionsfejl ved en vare, men også en sjusket indpakning som for eksempel et mærkat, der er sat skævt på. Og så har det meget stor vægt, at kunderne kan stole på, at de får, hvad de betaler for.Og det får de, når de handler med Danmark, siger Karsten Dybvad. 

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt pressekonsulent Jonas Forup Stubkjær, DI, tlf.: 2830 1544, jofs@di.dk

Billeder

Links

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Ny cybersikkerhedsstrategi giver mere sikkert Danmark7.1.2019 10:10Pressemeddelelse

Som del af regeringens nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed har seks af de mest samfundskritiske sektorer i dag offentliggjort sektorstrategier for styrket cybersikkerhed i energi-, tele-, søfart-, finans-, transport- og sundhedssektoren. DI mener, at der dermed er taget et første vigtigt og nødvendigt skridt frem mod et mere sikkert Danmark. Danmark er som et af de mest digitale samfund i verden helt afhængigt af, at vores digitale infrastruktur som mobilmaster og bredbåndsnetværk er sikre og beskyttede. ”Et samfund uden strøm, uden internetforbindelse eller mulighed for at betale digitalt kan hurtigt blive virkelighed, hvis vi ikke tager cybersikkerhed alvorligt. Det kan både føre til enorme omkostninger og tab af menneskeliv, hvis cybersikkerheden halter i vores samfundskritiske sektorer. Derfor er de nye sektorstrategier vigtige”, siger Lars Frelle-Petersen, direktør i DI. DI vil arbejde aktivt for at få de nye strategier til at virke i de kommende år. ”Det er vig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum