Madkulturen

Lykkesgårdskolen i Varde får kagedronningen, Mette Blomsterberg, som vikar i madkundskab

Del
Selvom folkeskoler landet over må vente lidt endnu på igen at kunne indtage madkundskabslokalet, skrues der i disse dage op for madlavningen på Lykkesgårdskolen i Varde, når 6.A og 6.B, som finalister i skoleprojektet Madkamp, får Mette Blomsterberg som vikar.

Traditionen tro skulle skoleprojektet Madkamp, som fokuserer på opkvalificering af faget madkundskab, være afsluttet med DM i Madkundskab på Kold College i Odense. Det har corona desværre sat en stopper for. Men som finalister i Madkamp skal valgholdselever fra 6.A og 6.B fra Lykkesgårdskolen i Varde dog ikke snydes for muligheden for at fremvise det store arbejde, de har lagt i skolekøkkenerne under årets tema ”Kend dit korn!”.

Som en alternativ finale afsluttes Madkamp i år med en vikartime med selveste Mette Blomsterberg -online. Her vil kagedronningen afholde livesessioner for hver enkelt finaleklasse ud fra det, som eleverne har lært i årets Madkamp. Sammen med Mette Blomsterberg skal eleverne kreere korn-roulader. Alle elever har forinden modtaget et bagekit, som indeholder alt det, eleverne skal bruge til madlavningssessionen.

Derudover samles og udgives elevernes mange innovative opskrifter på kornretter, som er blevet udarbejdet som en del af forløbet, i en opskriftssamling.

Til kamp for madmodet

Madkamp har tidligere haft fokus på mejeriprodukter, bælgfrugter og kål. I år er temaet ”Kend dit korn!” for blandt andet at sætte fokus på kornets rolle i den danske madkultur. Forløbet har klædt eleverne på med viden og kompetencer og styrket deres forståelse for blandt andet gluten, den gode dej, forskellige kornsorter samt dets egenskaber og muligheder.

”Madkamp handler om at give eleverne interesse for mad og mod på at gå i køkkenet. Det er vigtigt for vores madkultur, fordi det ruster det dem til at blive kritiske forbrugere”, understreger Judith Kyst, direktør i Madkulturen, som sammen med seks af landets professionshøjskoler står bag Madkamp.

Valgholdet fra Lykkesgårdskolen er ét ud af i alt ni udvalgte finalehold til Madkampfinalen, som hver får en personlig madlavningssession med Mette Blomsterberg. Finaleholdene modtager også personlige udtalelser fra Madkampfinalens dommerpanel baseret på elevernes arbejde med årets tema. I dommerpanelet findes blandt andet Helle Brønnum Carlsen, lektor i madkundskab, som er blevet særlig imponeret om Lykkesgårdskolens arbejde med retten ”Klimavenlige og fabelagtige blinis”:

”Eleverne har turde prøve at lavet noget nyt. Jeg blev også rigtig glad for at se, at de bl.a. havde haft overvejelser med omkring klimaet i deres valg af havremælk”.

Lykkesgårdskolens madlavningssession løber af stablen d. 3. juni.

Presseinvitation

Pressen skal være velkommen til at deltage ved Lykkesgårdskolens madlavningssession. Kontakt da presseansvarlig Charlotte Kristensen på charlotte@madkulturen.dk. 

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Madkulturen

Madkulturen
Madkulturen
Maglegårdsvej 12
4000 Roskilde

http://www.madkulturen.dk

Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Miljø- og fødevareministeriet. Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering. ​ 

Følg pressemeddelelser fra Madkulturen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Madkulturen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye