Lolland Kommune

Lukkede skolebygninger og haller i Holeby og Horslunde: Hvor er vi nu?

Del

En undersøgelse har vist, at de skadede facadeelementer kan repareres med en midlertidig løsning, uden at det kræver en større renovering her og nu. Lolland Kommune forventer derfor, at en stor del af de lukkede bygninger vil være klar til brug igen til skolestart. En undersøgelse skal senere afdække eventuelle langsigtede løsninger.

Torsdag den 1. juli valgte Lolland Kommune at spærre en del af bygningerne i Holeby Landsbyordning og Horslunde Landsbyordning af, fordi der var fundet skader på bygningernes facadeelementer, som i andre kommuner med tilsvarende byggeri havde vist sig at være af alvorlig karakter.

Bygningerne er nu blevet undersøgt i samarbejde med en ekstern ingeniørvirksomhed, og det har heldigvis vist sig, at de facadeelementer, som havde revner eller andre former for skader, kan repareres med en midlertidig løsning, uden at det kræver en omfattende renovering her og nu.

De nødvendige materialer og arbejdskraft er fundet, teknikken er testet og arbejdet er allerede i fuld gang. Det er håbet, at de fleste af bygningerne i både Holeby og Horslunde vil være klar til at brug igen, når skolerne åbner i begyndelsen af august.

Dog vil Ravnsborghallen og Holebyhallen fortsat været lukket i noget tid endnu, ligesom der i Holeby Landsbyordning også er en bygning i to etager, som kræver en større undersøgelse.

”Vi har knoklet på højtryk, og det har heldigvis vist sig, at vores facader kan repareres midlertidigt på en forholdsvis enkel facon, hvor de løse facadeelementer bliver sat grundigt fast igen”, fortæller Bjarne Hansen, der er direktør for Teknik og Miljø, og fortsætter:

”Vi har naturligvis et stort fokus på sikkerhed og vil på ingen måde tage nogle chancer. Det har derfor været vigtigt, at få alle forhold undersøgt, og det er i det lys meget positivt, at vi har fundet en hensigtsmæssig midlertidig løsning, der på kort sigt både kan sikre vores bygninger og samtidig gøre det muligt at åbne for brug igen allerede om få uger”.

Lolland Kommune har ud over bygningerne i Holeby og Horslunde Landsbyordninger også fået undersøgt en bygning i Hunseby, der er bygget efter samme princip. Her har det vist sig, at det kun er en enkelt facade, der skal sikres, og det har ikke været nødvendigt at lukke bygningen for brug imens.

En større helhedsundersøgelse af alle de berørte bygninger skal i de kommende måneder være med til at afdække stand, skadernes omfang og eventuelle mulige langsigtede løsninger.


Baggrund

Bygningerne i Holeby og Horslunde Landsbyordning er opført i begyndelsen af 70’erne under konceptet Danske Typeskoler. Det er en form for byggeri, der er benyttet i en lang række skoler over hele landet, og i Aalborg Kommune har man konstateret, at byggeriets facadeelementer med årene har fået alvorlige skader. Lolland Kommune valgte på den baggrund at få undersøgt, om kommunen havde bygninger af samme type, med samme skader, og valgte at lukke for brug af flere bygninger i Holeby og Horslunde Landsbyordninger indtil alle forhold var undersøgt.

Facaderne er bygget i faste moduler, hvor hvert modul består af en forplade og en bagplade. Ved de første undersøgelser af bygningerne i Holeby og Horslunde Landsbyordninger viste det sig, at flere forplader var løse, enkelte havde revner eller havde revet sig løs, og nogle krummede udad på midten. Det sidste kan være et tegn på overbelastning eller manglende sammenhæng til bagpladen.

Se eventuelt tidligere pressemeddelelse her: Skolebygninger og haller i Horslunde og Holeby lukkes | Lolland Kommune (ritzau.dk)

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skoleområdet i Lolland og Guldborgsund Kommune har fået et kompetenceløft24.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Lolland og Guldborgsund Kommune har fra 2016 til 2020 arbejdet med projektet Kompetenceudvikling i praksis (KUP) gennem en bevilling på 36 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaals folkeskoledonation. Projektet har haft fokus på at styrke elevernes læring og trivsel ved at opbygge en refleksions- og feedbackkultur hos medarbejdere, ledelse og forvaltning på skoleområdet. Projektet er nu blevet evalueret af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). I evalueringen konkluderes det, at projektet har skabt et godt fundament for det videre arbejde med udviklingsindsatserne på skolerne, og at de positive resultater også er relevante for andre kommuner i landet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum