Lolland Kommune

Lukkede skolebygninger i Holeby og Horslunde er klar til brug igen

Del

Lolland Kommune har nu gennemført en midlertidig reparation af en stor del af de lukkede skolebygninger i Holeby og Horslunde. Langt de fleste bygninger er derfor klar til skolestart, og alle elever kan møde som normalt.

Lolland Kommune har nu sikret langt de fleste af de skolebygninger i Holeby og Horslunde Landsbyordninger, som har været lukket for brug i juli på grund af skader på bygningernes facadeelementer.

En stor del af bygningerne i Horslunde og Holeby Landsbyordninger kan derfor tages i brug igen, og alle elever kan møde ind til skolestart som planlagt.

Status er således:

  • I Horslunde Landsbyordning er alle skolebygninger sikret og klar til brug. Hallen er ikke frigivet endnu, men ventes at blive færdig inden for et par uger.
  • I Holeby Landsbyordning er langt de fleste skolebygninger sikret. Dog er der en bygning i to plan, som kræver ekstra undersøgelser og derfor fortsat er spærret af. Det samme gælder en del af den atriumgård, der støder op til bygningen. Bygningen huser dog primært faglokaler, og de almindelige klasseværelser, kontorer m.m. er derfor ikke berørt.
  • Hallen i Holeby er ikke sikret endnu, og der ventes at gå et par måneder, før den er klar til brug igen.

Herudover har Lolland Kommune også sikret en bygning i Hunseby, der huser kommunens STU-tilbud.

”Vi er meget glade for, at vi er nået så langt hen over sommerferien, at vi nu har fået sikret vores bygninger med en midlertidig løsning, så de igen kan tages i brug. Vi har haft dygtige folk på opgaven, de rette løsninger er fundet, og der er ikke dukket større uforudsete problemer op, der har forsinket processen”, fortæller Bjarne Hansen, der er direktør for Teknik og Miljø, og fortsætter:

”Vi har et stort fokus på sikkerhed, og der bliver ikke taget nogle chancer. Alle kan derfor trygt bruge bygningerne igen”.

Lolland Kommune vil nu tage initiativ til en helhedsundersøgelse af alle de berørte bygninger med henblik på at vurdere bygningernes stand i et mere overordnet perspektiv og få sat de nødvendige og langsigtede løsninger i værk.


Baggrund

Lolland Kommune valgte torsdag den 1. juli at spærre en del af bygningerne i Holeby Landsbyordning og Horslunde Landsbyordning af, fordi der var fundet skader på bygningernes facadeelementer, som i andre kommuner med tilsvarende byggeri havde vist sig at være af alvorlig karakter.  

Bygningerne er opført i begyndelsen af 70’erne efter konceptet Danske Typeskoler. Det er en form for byggeri, der er benyttet i en lang række skoler over hele landet.

Facaderne er bygget i faste moduler, hvor hvert modul består af en forplade og en bagplade. Ved de første undersøgelser af bygningerne i Holeby og Horslunde Landsbyordninger viste det sig, at flere forplader var løse, enkelte havde revner eller havde revet sig løs, og nogle krummede udad på midten. Det sidste kan være et tegn på overbelastning eller manglende sammenhæng til bagpladen.

Se eventuelt tidligere pressemeddelelse her:

Skolebygninger og haller i Horslunde og Holeby lukkes | Lolland Kommune (ritzau.dk)

Lukkede skolebygninger og haller i Holeby og Horslunde: Hvor er vi nu? | Lolland Kommune (ritzau.dk)

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ny hjemmeside og arrangementer i september byder internationale tilflyttere velkommen til Lolland24.8.2021 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Lolland Kommune har netop lanceret hjemmesiden newcomers.lolland.dk, hvor nuværende og potentielle internationale tilflyttere kan få information på engelsk om at bosætte sig på Lolland. På siden er der også mulighed for at få et overblik over de lokale arrangementer for internationale tilflyttere i september måned. Arrangementerne er planlagt som en del af den landsdækkende kampagne ”Welcome September”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum