Beskæftigelsesministeriet

Lufthavnstilsynet styrkes markant

Del

Der skrues op for lufthavnstilsynene. Med finansloven kommer yderligere to millioner kroner til kontrolaktionerne i danske lufthavne.

Regeringen og Dansk Folkeparti har som et led i finansloven for 2019 afsat ekstra to millioner kroner årligt til mere kontrol med offentlige ydelser i de danske lufthavne.

Lufthavnstilsynet blev genindført i forbindelse med finansloven for 2018, hvor der blev afsat 2,2 millioner kroner til 27 kontrolaktioner om året i fire år. De foreløbige erfaringer med stikprøvekontrollerne viser, at mere end 200 personer er blevet indberettet, og at der er rejst et tilbagebetalingskrav på samlet godt 2,9 millioner kroner i løbet af 2018.

Regeringen og Dansk Folkeparti er derfor enige om at intensivere og forlænge indsatsen med kontrolaktioner i lufthavene og afsætter to millioner kroner ekstra om året de næste fire år.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg er godt tilfreds med, at vi nu kan intensivere indsatsen og gennemføre flere kontrolaktioner i de danske lufthavne. Det er både tankevækkende og dybt bekymrende, at vi indtil videre har opdaget snyd for næsten tre millioner kroner. Med de ekstra kontrolaktioner øger vi risikoen for at blive taget, hvis man snyder, og vi får sendt et klart signal om, at vi ikke accepterer snyd og bedrag med vores forsørgelsesydelser.

- Lufthavnstilsynet står på ingen måde alene i indsatsen mod snyd. For kun få uger siden indgik vi en sanktionsaftale, der blandt andet skærper sanktionerne kraftigt, hvis man uberettiget modtager offentlig forsørgelse, mens man er i udlandet. Jeg håber, det får folk til at tænke sig om en ekstra gang, inden de forlader landet, hvis de fx modtager kontanthjælp og ikke har planer om at melde det til kommunen først. Det er kun ret og rimeligt, at man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Fakta – Lufthavnstilsyn

Formålet med lufthavnstilsynet er at forhindre, at der bliver udbetalt forsørgelsesydelser til borgere, der ikke har ret til ydelserne, fordi de har opholdt sig uberettiget i udlandet og dermed ikke har stået til rådighed for arbejdsmarkedet.

Tilsynet gennemføres som manuelle stikprøver i danske lufthavne af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Sammenlagt er over 8.300 passagerer blevet kontrolleret i år. Kontrolaktionerne har været fordelt mellem lufthavnene i Kastrup, Billund og Aalborg, og de har foreløbig givet anledning til, at der er blevet rejst tilbagebetalingskrav på samlet godt 2,9 millioner kroner over for 202 personer.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 201821.2.2019 14:01:35Pressemeddelelse

I december 2018 var der 2.767.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.100 flere job i december måned. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - I december 2018 kom der 2.100 flere private job. Ser man tilbage til sommeren 2015, hvor regeringen kom til, er der i alt kommet 161.400 flere private job. - Beskæftigelsestallet for december måned viser igen, at dansk økonomi har det rigtig godt. BNP er fra 2015 til 2017 i gennemsnit vokset med over to pct. om året, og vi forventer det samme for 2018. Det er ikke kun godt for det danske samfund, men også for den enkelte dansker, der i de gode tider har lettere ved at finde arbejde. - Det kan også ses på antallet af personer i kontanthjælpssystemet. Fra april 2016 til oktober 2018 er antallet faldet med 31.900 såkaldte fuldtidspersoner, når man tager højde for sæsonudsving. Det er et fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere på over 20 pct. - Jobfremgangen har fået fat i hele Danmark, og nu er det især dansk

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum