Akutbolig.dk

Louise sparede over 45.000 kroner på at pendle til studiet i Aarhus

Del

Det behøver ikke at være dyrt og besværligt at finde en bolig inden studiestart, hvis man gør som Louise. Louise har sparet mere end 45.000 kr. i husleje ved at bosætte sig i Horsens og pendle til Aarhus.

Et studieliv i sus og dus

Som studerende er pengene små, og mange studerende, især i de større byer, bliver ofte nødt til at vende hver en øre, hvis de vil have økonomien til at hænge sammen. Louise Brandt Christiansen er en af de studerende, som har besluttet sig for at bo uden for Aarhus under sin studietid. Hun kommer oprindeligt fra Horsens, og havde hele tiden vidst at hun gerne ville studere i Aarhus. Men da hun kiggede på bolig i det aarhusianske, fandt hun hurtigt ud af, at der var mange penge at spare, ved at blive boende i Horsens. Og beslutningen om at bo i Horsens under sin studietid, var en beslutning hun var rigtig glad for: 

“Jeg synes, det har været dejligt ikke at leve et skrabet og sparsommeligt studieliv, og har grundet min boligsituation bl.a. kunne spise ude hver uge og gå i biografen et par gange om måneden. Selvom jeg har pendlet frem og tilbage, har jeg slet ikke kunne ønske mig et anderledes studieliv”.  

Besparelser ved at pendle

Bosætter man sig i Horsens, i en lejlighed på 40 kvm i de tre år, som det tager at læse en bachelor, kan man ifølge en ny undersøgelse fra Akutbolig.dk i gennemsnit spare 45.762 kr. En besparelse, der kan blive endnu større, hvis man er villig til at ofre 10 minutters ekstra transporttid. Pendler man fra Randers, vil besparelsen nemlig kunne løbe op i hele 70.509 kroner i en periode på tre år.

Er du kommet ind på studie i Aarhus? I tabellen nedenfor, kan du se hvor stor en årlig besparelse, du kan få, ved at flytte til en af de nærliggende byer.

By

Pris pr. kvm(afrundet)

Månedlig pris for 40 kvm

Årlig husleje

Årlig besparelse ift. Aarhus

3-årlig besparelse ift. Aarhus

Aarhus

121 kr. / m2

4.832 kr.

57.979 kr.

-

-

Skanderborg

94 kr. / m2

3.749 kr.

44.992 kr.

12.987 kr.

38.961 kr.

Horsens

89 kr. / m2

3.560 kr.

42.725 kr.

15.254 kr.

45.762 kr.

Randers

72 kr. / m2

2.873 kr.

34.476 kr.

23.503 kr.

70.509 kr.

Kilde: Akutbolig.dk

Mere end blot økonomiske fordele

Ifølge direktør for Akutbolig.dk, Daniel Juhl, rækker fordelene dog langt længere end de økonomiske fordele:

“Studieoptaget i år har slået rekorder, med mere end 3.000 flere optagne, grundet Covid-19-situationen. Det betyder også, at der i år er et større pres på boligmarkedet. Det vil derfor øge de studerendes chancer for at finde en bolig inden studiestart, hvis de udvider søgningen til andre byer end deres studieby”.

Om Akutbolig.dk’s undersøgelse
Akutbolig.dk har undersøgt og sammenlignet kvadratmeterpriser på boliger i Aarhus og i nærtliggende byer til Aarhus, og beregnet hvor store besparelser, der kan være ved at bosætte sig i en anden by end Aarhus. Besparelsen er beregnet med udgangspunkt i en bolig på 40 kvadratmeter. Undersøgelsen er baseret på data om 2.222 lejeboliger, der har været annonceret ledige i løbet af de seneste fire måneder. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Akutbolig.dk

Akutbolig.dk
Akutbolig.dk
Vestergade 48H, 2.
8000 Aarhus

https://www.akutbolig.dk/

Akutbolig.dk blev lanceret i 2011 og er i dag en af landets største boligportaler for ledige lejeboliger. Akutbolig.dk er det sted, hvor danskerne går hen for at finde hjem, uanset om de søger i nord, syd, øst eller vest. På Akutbolig.dk annonceres dagligt nye ledige lejeboliger på tværs af landet fra en lang række af udlejere - både private og professionelle, store og små udlejere. 

Følg pressemeddelelser fra Akutbolig.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akutbolig.dk