Lotte Andersen og hendes søn Louis Bodnia Andersen på scenen sammen i generationsopgør

”Unge i dag lever med en reel frygt for, om der er en levedygtig jordklode til vores børn. Spørgsmålet er, hvad konsekvenserne er for en generation, der er vokset op med konstant frygt for fremtiden. Hvad sker der med det nære liv midt i den store katastrofe? Hvilken verden giver vi videre, ikke bare geologisk, men også værdimæssigt?,” spørger instruktør Niels Erling.
I MENS SOLEN BRÆNDER møder vi en mor og en søn, 59-årige Lotte Andersen og 28-årige Louis Bodnia Andersen. Et mor-barn-forhold, to generationer. En søn, som er i kriseberedskab over jordkloden, der brænder op, og ikke har lyst til at tale om andet. Han er en del af en generation, der føler sig latterliggjort, når det er nødvendigt at diskutere, om klimatiltag er vor tids vigtigste emne. Overfor ham står en mor, som oplever sin forpinte søn og mindes sin egen generations ubekymrede tilgang til livet. Sønnens konstante overvejelser om jordkloden efterlader ikke megen plads til nærvær.
Skal man have dårlig samvittighed, når man tænder fjernsynet?
”Skal vi nyde livet, mens vi har det, eller skal vi afstå for at sikre planetens overlevelse? Er det overhovedet en katastrofe, hvis menneskeheden uddør, eller modsat kunne man sige: Vil det give planeten et velfortjent åndehul fra menneskets ødelæggelser? Det er sådanne enten-eller-valg, som vi tvinges til at tage stilling til,” siger Niels Erling.
Diskussioner om, hvad overforbrug er, breder sig lige nu yderligere, mens vi tager hul på vinteren midt i en energikrise. Regeringen står på nationalt tv og beder offentlige bygninger skrue ned for varmen, rygterne flyver om planlagte strømafbrydelser, og medierne bugner af spareguides. Den dårlige samvittighed lurer lige om hjørnet, hver gang man tænder fjernsynet.
Skabt sammen med videnskabsfolk
MENS SOLEN BRÆNDER er en musikforestilling – en poetisk sørgesang over det igangværende sammenbrud. Det er et møde mellem kunst og videnskab. Forestillingen er sammensat af bidrag fra de fire samtidsforfattere Ida Marie Hede, Marie Bjørn, Peder Frederik Jensen og Ursula Andkjær Olsen, der har samarbejdet med henholdsvis to biologer, en geolog, en filosof og en astrofysiker.
Forestillingen er skabt af instruktør Niels Erling i samarbejde med skuespiller Lotte Andersen, der også står på scenen sammen med Louis Bodnia Andersen og live-musiker og lyddesigner Rasmus Juncker. Katrine Muff Enevoldsen og Lars-Emil Foder har skrevet forestillingens sange, mens scenografien er udarbejdet af Lise Marie Birch. Forestillingen er produceret af Sort/Hvid, AKT1 og Songbirds og spiller fra den 18. november til og med den 10. december 2022.
PRESSEKONTAKT Maja Vadum Larsen, maja@sort-hvid.dk, 61 70 89 79
OM NIELS ERLING
Niels Erling (f. 1988) er uddannet fra Teaterhögskolan i Malmö med en Master of Fine Arts in Theatre i 2018. Han har opsat forestillinger på blandt andet Nørrebro Teater, Aveny-T, Vendsyssel Teater, Teater Nordkraft m.fl. Niels Erling var i sæsonen 2019-2020 kunstnerisk leder på Teater Momentum i Odense, som er den til dato bedst sælgende sæson på teatret. I dag er han, udover sit virke som instruktør, kunstnerisk leder af lydteatret AKT1. Niels Erling har instrueret en bred række af forestillinger, hørespil og readings. Alene i 2022 har han opsat Work Bitch (Sort/Hvid), Kalk (Butcher’s Lab), Kunsten at være okay (Nørrebro Teater) og hotel-forestillingen Du vil møde en anden (Ibsens Hotel), som vandt Særprisen ved Årets Reumert. I 2020 modtog han Talentprisen ved Årets Reumert, og samme år blev han præmieret af Statens Kunstfond sammen med fire andre scenekunstnere for mod, originalitet og fornyelse af scenekunsten. Niels Erling har desuden skrevet romanen Til min far (Turbine 2021).
OM LOTTE ANDERSEN
Lotte Andersen (f. 1963) er skuespiller, sanger og forfatter. Hun var en del af teaterkollektivet Dr. Dante i 1990’erne og har siden blandt andet medvirket i en række musikforestillinger såsom Gasolin (Dr. Dantes Aveny 1994, Østre Gasværk 2006), Come Together (Østre Gasværk 2009), Erasmus Montanus (Aarhus Teater 2017) og Folkekongen (Husets Teater 2019). Derudover har hun medvirket i adskillige teaterforestillinger samt film- og tv-serier. Hun kendes blandt andet fra filmene Nattevagten (1994), Min Søsters Børn (2002) og Oh Happy Day (2004) og TV-serierne Forbrydelsen II (DR1 2009), Broen (DR1 2013), Når støvet har lagt sig (DR 1, 2020) og Friheden (Viaplay 2018). Ved siden af skuespilkarrieren har Lotte Andersen udgivet to jazz-album (Hjemmefra 2010 og Radiumusic 2015) og en bog (Gyldendal, Carl og Marie – i kunst og i kærlighed) i 2018. På Sort/Hvid har man senest kunnet opleve Lotte Andersen i musikforestillingen Nattens Ende på Glyptoteket i 2021, hvor Lotte både var initiativtager og medvirkende.
OM LOUIS BODNIA ANDERSEN
Louis Bodnia Andersen (f. 1993) er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2019. På scenen har han medvirket i Cirkus Summarum (2019), Robin Hood (Folketeatret 2020), Ritas Jul (Zangenbergs Teater 2021). På skærmen har han medvirket i blandt andet i den prisvindende danske VR-film Nattens Ende (2021), Kærlighed giver pote (2021) samt i den britiske thriller tv-serie Killing Eve (2022), hvor han spillede sin far Kim Bodnias rolle som ung. Foruden skuespilfaget er Louis Bodnia Andersen en trænet pianist og spiller en række andre instrumenter.
Nøgleord
Billeder
Links
Information om Sort/Hvid
Sort/Hvid er et af Københavns mest toneangivende teatre. Sort/Hvid skaber kunst, der undersøger aktuelle samfundsmæssige og politiske emner på tværs af genre og form. Under kunstnerisk ledelse af den anerkendte dramatiker og instruktør Christian Lollike, og i samarbejde med kunstnere, performere, forskere, teatre, festivaler og kunstinstitutioner i Danmark og i udlandet, konfronterer Sort/Hvid aktuelle problemstillinger i den offentlige debat i forsøget på at udvide den offentlige bevidsthed.
Følg pressemeddelelser fra Sort/Hvid
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sort/Hvid
Sort/Hvid inviterer publikum med ned i dødsriget28.3.2023 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Christian Lollikes sidste forestilling som kunstnerisk direktør på Sort/Hvid forvandler teatret til et altomsluttende dødsrige. Operainstallationen ORFEO inviterer publikum med ned i mørket og spørger, hvad de døde kan lære os om vores egen tid.
Hess Is More og Sort/Hvid samarbejder om ny version af prisvindende koncert17.1.2023 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Det transatlantiske band Hess Is More har netop modtaget en pris for deres succesfulde koncert Apollonian Circles. Nu går Hess Is More og teatret Sort/Hvid sammen om at videreudvikle koncerten til et musikalsk totalværk.
Christian Lollike stopper som direktør for SORT/HVID1.12.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Efter mere end 10 år på posten som kunstnerisk direktør for SORT/HVID har Christian Lollike valgt at fratræde sin stilling pr. 30/6/2023.
FRELSERINDENS GENKOMST HANDLER OM THE ENDGAME30.8.2022 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Midt i nyvikingernes kødmekka, Kødbyen i København, træder Madame Nielsen igen ind på scenen som verdensfrelserinde, med strygekvartetten Halvcirkel i ryggen som sin egen lille amazonehær. Nu er det slut med at være kortsigtet. Nu skal vi handle ud i fremtiden!
Ny musikdramatik: Sort/Hvid indgår samarbejde med forlaget Gyldendal og det eksperimenterende spillested ALICE19.8.2022 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fortællinger om fødsler, køn, vold og den igangværende dommedag danner rammerne for årets OPEN CALL for musikdramatik på Sort/Hvid. I år er teatret gået sammen med forlaget Gyldendal og det eksperimenterende spillested ALICE om at invitere kunstnere til at komponere og iscenesætte et udvalg af stærke litterære værker fra nyere tid.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum