Beskæftigelsesministeriet

Lønforskellen mellem kvinder og mænd falder

Del

Ny analyse viser, at forskellen mellem kvinders og mænds timeløn på 10 år er mindsket med en fjerdedel.

Forskellen mellem kvinders og mænds gennemsnitlige timeløn er faldet markant det seneste årti. Mens lønforskellen i 2007 var 19,5 procent, var den i 2016 faldet til 14,5 procent, og det svarer til et fald på godt en fjerdedel. Det viser en ny analyse, som forsknings- og analysecenteret VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet. Det skyldes især, at kvinder har bevæget sig opad i hierarkiet i virksomhederne og sidder i højere grad i stillinger med ledelsesansvar eller stillinger, der kræver højt specialiseret viden. Kvinder uddanner sig også stadig mere end mænd.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er positivt, at løngabet mellem mænd og kvinder er blevet mindre blandt andet, fordi flere kvinder er kommet ind på ledelsesgangen. Det ændrer ikke på, at man kan se, at der stadig  en lønforskel, når man renser tallene for fx uddannelse, erfaring og branche. Derfor er det vigtigt, at vi får lavet opgørelser som denne, der kortlægger udviklingen. Det understreger også, at det er vigtigt, at vi fortsat har fokus på ligeløn, også hos arbejdsmarkedets parter. For lønfastsættelse er et anliggende for arbejdsmarkedets parter her i landet. Når det er sagt, vil jeg understrege, at regeringen nøje følger lønudviklingen i Danmark og løbende overvejer mulige initiativer.

Ses der på den tilbageværende lønforskel på mænd og kvinder, efter der er taget højde for fx uddannelse og placering på arbejdsmarkedet, er forskellen i 2016 på ca. 7 procent, hvilket er på samme niveau som i 2007.

Analysen peger samtidig på, at jo højere lønnen er, jo større er kvinders og mænds lønforskel. Lønforskellen blandt de lavest lønnede udgør 4 procent, hvorimod lønforskellen blandt de højest lønnede er på 25 procent. Endelig viser analysen, at flere kvinder end mænd er på deltid, men at deltidsansatte generelt ikke får en lavere timeløn end fuldtidsansatte.

Læs rapporten om forskelle mellem kvinders og mænds timeløn https://www.sfi.dk/publikationer/forskelle-mellem-kvinders-og-maends-timeloen-14157/


Læs pressemeddelelse fra VIVE https://vive.dk/2018/05/fald-i-loenforskellen-mellem-kvinder-og-maend/

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 201821.2.2019 14:01:35Pressemeddelelse

I december 2018 var der 2.767.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.100 flere job i december måned. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - I december 2018 kom der 2.100 flere private job. Ser man tilbage til sommeren 2015, hvor regeringen kom til, er der i alt kommet 161.400 flere private job. - Beskæftigelsestallet for december måned viser igen, at dansk økonomi har det rigtig godt. BNP er fra 2015 til 2017 i gennemsnit vokset med over to pct. om året, og vi forventer det samme for 2018. Det er ikke kun godt for det danske samfund, men også for den enkelte dansker, der i de gode tider har lettere ved at finde arbejde. - Det kan også ses på antallet af personer i kontanthjælpssystemet. Fra april 2016 til oktober 2018 er antallet faldet med 31.900 såkaldte fuldtidspersoner, når man tager højde for sæsonudsving. Det er et fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere på over 20 pct. - Jobfremgangen har fået fat i hele Danmark, og nu er det især dansk

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum