Lolland Kommune

Lolland Udsatteråd gør status for 2020

Del

Lolland Udsatteråd glæder sig over, at der i løbet af året er iværksat flere tilbud til socialt udsatte og sårbare borgere i Lolland Kommune. Samtidig er samarbejdet med frivillige foreninger og pårørende blevet styrket.

Udsatterådet, der blev oprettet i 2018, rådgiver Lolland Byråd om områder som hjemløshed, fattigdom, ensomhed, sindslidelse, prostitution, vold, og alkohol- og stofmisbrug. Formålet er at forbedre vilkårene for socialt udsatte i Lolland Kommune, og Udsatterådet ser derfor positivt på de tiltag, der er i årets løb er sat i gang på området.

Blandt tiltagene er åbningen af en rådgivningscafé for borgere mellem 18 og 67 år på bibliotekerne i Nakskov og i Maribo og åbningen for gratis psykologrådgivning til unge. Derudover glæder Udsatterådet sig over, at Lolland Kommune fortsætter med at anvende familiedialog til opsporing af børn i mistrivsel.

Værd at bemærke er også det styrkede samarbejde med frivillige foreninger om tilbud til socialt udsatte og deres pårørende, og Udsatterådet sender en stor ros til både de frivillige og de kommunale medarbejdere, som arbejder med socialt udsattes vilkår i kommunen. Rådet vil i den forbindelse også gerne takke alle, der i årets løb har bidraget med oplysninger til rådet om de socialt udsattes vilkår. Vilkår, der er blevet bedre med årets tiltag, men som kan gøres endnu bedre, pointerer formand for Lolland Udsatteråd Lars Christiansen:

”Vi er godt på vej, men vi kan gøre mere for de socialt udsatte i kommunen i arbejdet med at bekæmpe mistrivsel og social isolation,” siger han.

Med ønsket og håbet om yderligere indsatser i de kommende år ønsker Udsatterådet alle en god jul og et godt 2021. Allerede nu glæder rådet sig over, at Misbrugscentret åbner en satellit i Rødby, og at der oprettes en akut-telefon, hvor alle borgere har mulighed for at komme i kontakt med en rådgiver, inden deres problemer vokser sig for store. Derved får udsatte og sårbare borgere flere muligheder for direkte kontakt og hurtigere hjælp og støtte.

Nøgleord

Kontakter

Lars ChristiansenFormand for Lolland Udsatteråd

Tlf:20 25 90 13

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

3600 børn og unge på Lolland fik glæde af sommerens Coronapulje17.12.2020 06:15:00 CETPressemeddelelse

14 dage inden sommerferien blev landets kommuner tilbudt midler til ekstra sommeraktiviteter for børn og unge, og i Lolland Kommune fik man travlt med at udmønte de 1,2 mio. kr. kommunen blev bevilget. Takket være en ekstraordinær indsats fra SFO’er, Ungdomsskolen og lokale kultur- og fritidsaktører lykkedes det at give kommunens børn en god sommer på trods af Corona. Det viser en ny rapport.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum