Lolland Kommune

Lolland Kommune vedtager ambitiøs klima- og energiplan

Del

CO2-udledningen i Lolland Kommune skal være reduceret med 70 % i 2030, og i 2050 skal kommunen være CO2-neutral. Det er målet for en ny klima- og energiplan, som byrådet i Lolland Kommune vedtog 15. juni 2021.

Fotograf: Jørgen Witved
Fotograf: Jørgen Witved

Klima- og energiplanen kommer i forlængelse af Klima- og energistrategien fra 2012, og den indeholder drivhusgasregnskab, fremskrivninger og tiltagsmuligheder for at nå de fastlagte mål.

”I Klima- og energiplanen bruger vi CO2-udledning som målestok for klimakonsekvensen af vores aktiviteter,” udtaler formand for Teknisk Udvalg Leif Utermöhl. ”I maj 2021 indgik regeringen og støttepartierne en aftale om et reduktionsmål for 2025 på 50-54 %. Med de tiltag, der er med i vores plan, vil jeg gerne understrege, at vi når omkring 53 % reduktion i 2025. Vi kan også nå 70 % i 2030. Derefter bliver det sværere.”

”Vi har dels regnet på aktiviteterne i kommunen som eksempelvis transport, landbrug og energiproduktion. Samtidig har vi set på de aktiviteter, der vedrører kommunen som virksomhed, altså vores egne aktiviteter i forbindelse med kommunale bygninger og den kommunale transport,” siger han og fortsætter:

”Det går godt på energiområdet i Lolland, men på transport- og landbrugsområdet er der et stykke vej endnu, før Lolland Kommune kan kalde sig CO2-neutral. Vi har nu sat et mål om, at vi skal være CO2-neutrale i 2050.”

Blandt de tiltag, der vil blive sat i gang for at nå målet, er elektrificering og satsning på endnu bedre udnyttelse af vedvarende energi. Blandt andet er der fokus på at skifte til CO2-neutrale drivmidler i vejtransport. I 2021 kører de første elbusser i kommunen, og der vil blive afprøvet elbiler i den kommunale bilflåde. Derudover vil kommunen i samarbejde med REn Energi Lolland undersøge mulighederne for at omdanne den grønne strøm til for eksempel brint, methanol eller andre former for biobrændsler til den tungere trafik. Herved kan der opnås en mere fleksibel udnyttelse af den grønne energi, vi producerer.

Med vedtagelsen af Klima- og energiplanen forpligter Lolland Kommune sig samtidig til deltagelse i de to internationale samarbejder: ”Global Covernance of Mayors” og ”Race to Zero”. Det er er to internationale samarbejder, hvor byer og kommuner støtter hinanden i at fremme grøn omstilling ved at kræve løbende opfølgning og fremskridt og udveksle erfaringer og praksis.

Klima- og energiplanen er også godkendt af DK2020-samarbejdet, der støttes af Realdania, og C40, som er et verdensomspændende by-netværk for klimasamarbejde.

Se Klima- og energiplanen for Lolland Kommune 2020-2050 her.

Nøgleord

Kontakter

Leif UtermöhlFormand for Teknisk Udvalg

Tlf:20 25 92 45

Billeder

Fotograf: Jørgen Witved
Fotograf: Jørgen Witved
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum