Lolland Kommune

Lolland Kommune søger repræsentanter til Udsatterådet

Del

Lolland Kommune opfordrer relevante, aktive lokale organisationer eller foreninger, der repræsenterer udsatte borgere i kommunen, til at opstille repræsentanter til Udsatterådet for perioden 2022-2025. Fristen for at indstille kandidater er fredag den 18. marts 2022.

Udsatterådet, som blev nedsat i 2018, fungerer som et lokalt talerør for socialt udsatte. På baggrund af medlemmernes erfaringer og viden er det Udsatterådets opgave at rådgive Byrådet og afgive høringssvar inden politisk behandling af beslutninger, som vedrører udsatte borgere i kommunen. Det er borgere, som befinder sig i en udsat social livssituation, der for eksempel kan skyldes hjemløshed, fattigdom, ensomhed, sindslidelse, prostitution, vold, eller alkohol- eller stofmisbrug.

Tirsdag den 5. april 2022 udpeger Social- og Arbejdsmarkedsudvalget medlemmer og suppleanter til Udsatterådet for perioden 2022-2025. Derfor opfordrer Lolland Kommune relevante, aktive lokale organisationer eller foreninger, der repræsenterer udsatte borgere i kommunen, til at opstille repræsentanter til Udsatterådet senest fredag den 18. marts 2022.

Der skal i alt udpeges 7 repræsentanter. Hver organisation eller forening kan indstille 1 til 2 kandidater samt suppleanter. Rådets medlemmer skal være bosiddende i Lolland Kommune, og det tilstræbes, at der opstilles lige mange mænd og kvinder.

Social- og Arbejdsmarkedsudvalget har udpeget Lars Christiansen (F) som formand samt Bente Borreskov (Ø) og Gry Hernø (A) som Byrådets medlemmer af det nye Udsatteråd.

”Udsatterådets arbejde i Lolland Kommune er vigtigt og nødvendigt for at sikre, at vores udsatte borgere bliver hørt og taget i betragtning. Udsatterådet har blandt andet bidraget til at styrke koblingen mellem kommunen og de frivillige foreninger og organisationer, så flere borgere bliver opmærksomme på mulighederne for at få hjælp. Anbefalingerne fra Udsatterådet har også medvirket til, at Lolland Kommune har etableret en rådgivningscafé og en akuttelefon til borgere med sociale eller psykiske udfordringer.

Jeg ser frem til at fortsætte det gode arbejdet i det nye råd sammen med andre, der som jeg ønsker at gøre en forskel for de svageste grupper i samfundet,” fortæller formand for Udsatterådet Lars Christiansen.

Send indstilling

Oplysninger (forening/organisation, fulde navn, adresse og mail-adresse) på indstillede kandidater og suppleanter skal sendes til socialogarbejdsmarked@lolland.dk senest fredag den 18. marts 2022.

Den 5. april 2022 udpeger Social- og Arbejdsmarkedsudvalget rådets medlemmer og suppleanter ud fra de kandidater, de enkelte foreninger og organisationer har indstillet. Udsatterådets første møde forventes afholdt i april 2022.

Kontakter

Anne Hylling
Konsulent, Visitation for Psykiatri og misbrug, Center for Social Service, Social og Arbejdsmarked
Tlf. 20 29 62 60.

Lars ChristiansenFormand for Lolland Udsatteråd

Tlf:20 25 90 13

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lollands Sydkyst – en turistdestination i international topklasse20.5.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvordan skal Lollands sydkyst se ud i år 2030? Og i 2050? Hvor skal der være badestrand, overnatningstilbud, butikker og restauranter? Og hvordan får vi det hele til at spille positivt sammen på tværs af både nye og eksisterende by-, havne-, natur- og strandområder? Det og meget mere sætter en ny strategisk udviklingsplan for Lollands sydkyst en ny retning for. Planen er netop behandlet i Økonomi- og Erhvervsudvalget i Lolland Kommune og vil være på byrådets dagsorden den 25. maj 2022.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum