Lolland Kommune

Lolland Kommune skyder badesæsonen i gang med 11 Blå Flag

Del

Mange glæder sig til sommer og strandvejr, og ikke mindst i Lolland Kommune er der god grund til at se frem til en tur i bølgen blå. Igen i år har Friluftsrådet nemlig uddelt Blå Flag til 11 af kommunens strande, og det bliver fejret med flaghejsning og arrangementer på flere af strandene i starten af juni.

”Lolland Kommune er med i Blå Flag-ordningen, fordi vi prioriterer naturen og gode naturoplevelser højt. Det Blå Flag viser, at man trygt kan besøge vores strande, og det er godt for både vores egne borgere og for turismen. Så jeg er selvfølgelig stolt af og glad for, at vi igen i år kan hejse blå flag på hele 11 af vores dejlige strande,” fortæller formand for Teknisk Udvalg Gert Mortensen.

Friluftsrådet har i år uddelt i alt 217 Blå Flag til danske strande og lystbådehavne. I Lolland Kommune drejer det sig om følgende strande:

 • Fejø Sletteren
 • Hyldtofte / Holeby Østersøbad
 • Kramnitze Strand
 • Bredfjed Strand
 • Rødbyhavn Strand ved Søpavillonen
 • Hummingen Strand
 • Strand ud for Lalandia
 • Femø Havn Strand
 • Hestehoved Strandbad
 • Albuen Strand
 • Maglehøj Strand

For at få det Blå Flag skal strandene leve op til en række kriterier. Det betyder, at du på de 11 strande i Lolland Kommune kan være sikker på at få:

 • rent badevand,
 • livrednings- og førstehjælpsudstyr,
 • nødtelefon på eller i nærheden af stranden,
 • livreddere (enkelte steder kun i sommerferien),
 • natur- og miljøaktiviteter,
 • toiletfaciliteter,
 • affaldsfaciliteter og
 • informationstavle.

På strandene med de Blå Flag bliver der desuden taget minimum 10 badevandsprøver i badesæsonen. De bliver analyseret for E. coli og Enterokker. Den aktuelle badevandskvalitet fremgår på strandens informationstavle, og hvis badevandskvaliteten ikke er i orden, skal det Blå Flag tages ned. Du kan også følge badevandsanalyserne og læse mere om strandene i Lolland Kommune på www.lolland.dk/strande.

De Blå Flag bliver hejst i starten af juni, og på flere af strandene bliver der i den forbindelse afholdt små arrangementer.

Det gælder blandt andet Lalandia Strand. Her bliver flaget hejst den 3. juni kl. 12, og traditionen tro markerer Lalandias personale flaghejsningen med hygge og fællesspisning på diget og indsamling af skrald på turen frem og tilbage.

På Bredfjed Strand hejses flaget den 1. juni kl. 12.30 med taler af formanden for Friluftsrådet John Knudsen og formand for Teknisk Udvalg Gert Mortensen og derefter er der pølser, øl og vand. Også Maglehøj Strand og Hyldtofte/Holeby Østersøbad fejrer det med sociale arrangementer, når flaget bliver hejst på de to strande den 2. juni kl. henholdsvis 9.00 og 10.30.

Læs mere om arrangementerne på Friluftsrådets hjemmeside, hvor de løbende bliver lagt op og opdateret.

Om Blå Flag-ordningen
Blå Flag er en international kvalitetsordning af strande og havne under FEE - Foundation for Environmental Education. I Danmark administreres ordningen af Friluftsrådet. Kriterierne for, hvad der skal til for at få det Blå Flag er dermed internationalt gældende.
Læs mere på Friluftsrådets side om Blå Flag: www.friluftsraadet.dk/blaaflag

Nøgleord

Kontakter

John Heyn
Vejtekniker, Park og Vej, Lolland Kommune
Tlf. 54 67 64 34, Mail: johey@lolland.dk

Billeder

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

ENERGI & VANDs Mobile Science Center kommer til Lolland13.8.2019 09:34:02 CESTPressemeddelelse

Hvorfor er det vigtigt, at vores kloakker kan tage imod skybrud? Hvad møder man på turen gennem et kæmpe toilet og kloak? Og hvordan sparer vi på vandet i hverdagen? Det er nogle af de mange spændende udfordringer, som 4. klasserne i Lolland Kommunes folkeskoler og privatskoler får lov at udforske i hverdagene i uge 34. Her har Børne- og Skoleudvalget og REn Energi Lolland (REEL) arrangeret, at ENERGI & VAND kommer på Campus Nakskov med deres Mobile Science Center og et undervisningsforløb om vand og klimatilpasning. Andre nysgerrige kan opleve Mobile Science Center på Campus Nakskov lørdag den 24. august kl. 10-16, hvor der er åbent for alle.

Kommunalt budget med blind makker8.7.2019 10:23:32 CESTPressemeddelelse

Regeringen har meldt ud, at de vigtige forhandlinger om kommunernes økonomi i 2020 først begynder i slutningen af august og først kan forventes afsluttet i slutningen af september. De kommunale budgetters vedtagelse er udsat til den 5. november mod normalt den 15. oktober. Det skaber problemer i alle kommuner. Normalt er kommunernes indtægtsgrundlag kendt den 1. juli, hvorefter den lokale prioritering, inddragelse af borgere, råd og nævn, og forhandlingerne kommunerne imellem om overholdelse af den samlede ramme foregår frem til den 15. oktober. I år skal alt dette ske fra slutningen af september til den 5. november. Det vil give både praktiske og politiske problemer i alle 98 kommuner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum