Lolland Kommune

Lolland Kommune opsætter vandstandsmåler i Nakskov Havn

Del

Efter års venten på en statslig vandstandsmåler i Nakskov, der er udpeget som risikoområde for oversvømmelse, har Teknisk Udvalg besluttet, at Lolland Kommune selv opstiller og bekoster en vandstandsmåler på Sydkajen i Nakskov. Vandstandsmåleren indvies af udvalgsformand Gert Mortensen fredag den 19. juli 2019 kl. 10.30 på Sydkajen ved den gamle DLG-silo.

Det er vigtigt for den fremtidige varsling af oversvømmelse i Nakskov, at vandstanden følges nøje.

Det bliver nu tilfældet, da vandstandsmåleren er koblet direkte op på Danmarks Meteorologiske Instituts (DMI) varslingssystem. Det betyder, at en meteorolog fremover vil følge vandstandsstigningerne i Nakskov, og at der løbende vil udsendes varslinger.

DMI har tidligere opstillet tilsvarende målestationer i Rødbyhavn og i Bandholm.

Ved at have tre professionelle vandstandsmålere rundt om Lollands kyst kan man få et langt bedre billede af en stormflodssituation, uanset hvilket retning stormen måtte komme fra.

Udvælgelse og etablering af måleren er sket i tæt samarbejde med Kystdirektoratets teknikere, så den kvalitetsmæssigt er på højde med de øvrige vandstandsmålere i landet.

Vandstandsmålingerne og de udarbejdede prognoser vil blive præsenteret på DMIs hjemmeside www.dmi.dk.

”Jo mere korrekt en prognose for stormflod kan blive, desto bedre er mulighederne for at sikre sig," udtaler formand for Teknik Udvalg Gert Mortensen, og fortsætter: "Lolland Kommune har i øjeblikket en ansøgning om et pilotprojekt for stormflodssikring af Nakskov med i feltet om midler fra Realdanias program 'Byerne og det stigende havvand', og vi venter spændt på svar midt i september”.

I 2020 skal Lolland Kommune udarbejde en revideret Risikostyringsplan for Nakskov, der også vil omfatte det Lollandske Dige og kyststrækningen fra Nakskov til Frederiksdal.

Nøgleord

Kontakter

Regitze Lassen
Klimakoordinator, Lolland Kommune
Tlf. 54 67 64 40

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

ENERGI & VANDs Mobile Science Center kommer til Lolland13.8.2019 09:34:02 CESTPressemeddelelse

Hvorfor er det vigtigt, at vores kloakker kan tage imod skybrud? Hvad møder man på turen gennem et kæmpe toilet og kloak? Og hvordan sparer vi på vandet i hverdagen? Det er nogle af de mange spændende udfordringer, som 4. klasserne i Lolland Kommunes folkeskoler og privatskoler får lov at udforske i hverdagene i uge 34. Her har Børne- og Skoleudvalget og REn Energi Lolland (REEL) arrangeret, at ENERGI & VAND kommer på Campus Nakskov med deres Mobile Science Center og et undervisningsforløb om vand og klimatilpasning. Andre nysgerrige kan opleve Mobile Science Center på Campus Nakskov lørdag den 24. august kl. 10-16, hvor der er åbent for alle.

Kommunalt budget med blind makker8.7.2019 10:23:32 CESTPressemeddelelse

Regeringen har meldt ud, at de vigtige forhandlinger om kommunernes økonomi i 2020 først begynder i slutningen af august og først kan forventes afsluttet i slutningen af september. De kommunale budgetters vedtagelse er udsat til den 5. november mod normalt den 15. oktober. Det skaber problemer i alle kommuner. Normalt er kommunernes indtægtsgrundlag kendt den 1. juli, hvorefter den lokale prioritering, inddragelse af borgere, råd og nævn, og forhandlingerne kommunerne imellem om overholdelse af den samlede ramme foregår frem til den 15. oktober. I år skal alt dette ske fra slutningen af september til den 5. november. Det vil give både praktiske og politiske problemer i alle 98 kommuner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum