Lolland Kommune

Lolland Kommune opsætter vandstandsmåler i Nakskov Havn

Del

Efter års venten på en statslig vandstandsmåler i Nakskov, der er udpeget som risikoområde for oversvømmelse, har Teknisk Udvalg besluttet, at Lolland Kommune selv opstiller og bekoster en vandstandsmåler på Sydkajen i Nakskov. Vandstandsmåleren indvies af udvalgsformand Gert Mortensen fredag den 19. juli 2019 kl. 10.30 på Sydkajen ved den gamle DLG-silo.

Det er vigtigt for den fremtidige varsling af oversvømmelse i Nakskov, at vandstanden følges nøje.

Det bliver nu tilfældet, da vandstandsmåleren er koblet direkte op på Danmarks Meteorologiske Instituts (DMI) varslingssystem. Det betyder, at en meteorolog fremover vil følge vandstandsstigningerne i Nakskov, og at der løbende vil udsendes varslinger.

DMI har tidligere opstillet tilsvarende målestationer i Rødbyhavn og i Bandholm.

Ved at have tre professionelle vandstandsmålere rundt om Lollands kyst kan man få et langt bedre billede af en stormflodssituation, uanset hvilket retning stormen måtte komme fra.

Udvælgelse og etablering af måleren er sket i tæt samarbejde med Kystdirektoratets teknikere, så den kvalitetsmæssigt er på højde med de øvrige vandstandsmålere i landet.

Vandstandsmålingerne og de udarbejdede prognoser vil blive præsenteret på DMIs hjemmeside www.dmi.dk.

”Jo mere korrekt en prognose for stormflod kan blive, desto bedre er mulighederne for at sikre sig," udtaler formand for Teknik Udvalg Gert Mortensen, og fortsætter: "Lolland Kommune har i øjeblikket en ansøgning om et pilotprojekt for stormflodssikring af Nakskov med i feltet om midler fra Realdanias program 'Byerne og det stigende havvand', og vi venter spændt på svar midt i september”.

I 2020 skal Lolland Kommune udarbejde en revideret Risikostyringsplan for Nakskov, der også vil omfatte det Lollandske Dige og kyststrækningen fra Nakskov til Frederiksdal.

Nøgleord

Kontakter

Regitze Lassen
Klimakoordinator, Lolland Kommune
Tlf. 54 67 64 40

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Bosætningspulje støtter aktiviteter for tilflyttere9.10.2019 06:15:00 CESTPressemeddelelse

Nu er der igen mulighed for at søge tilskud fra Bosætningspuljen til aktiviteter, som kan hjælpe tilflyttere til at føle sig velkomne i Lolland Kommune. Bosætningspuljen blev forsøgsvis lanceret i 2018 som en del af kommunens bosætningsindsats. Den har bidraget til at føre en række initiativer ud i livet til glæde for både nye borgere og borgere, der har boet mange år i kommunen. Økonomiudvalget har besluttet at videreføre puljen i 2019 og 2020.

Center for Handicap og Firmaidrætten Nakskov indgår samarbejde7.10.2019 06:10:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommunes Center for Handicap arbejder løbende på at give centrets borgere de bedste muligheder for at bevare deres fysiske funktionsniveau ved hjælp af en aktiv fritid. Det får de bedre vilkår for nu, hvor de netop har indgået en samarbejdsaftale med Firmaidrætten Nakskov, der hører under Dansk Firmaidrætsforbund. Aftalen gør det muligt at udvikle og udbyde flere idræts- og motionstilbud til fysisk og psykisk handicappede.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum