Lolland Kommune

Lolland Kommune og Danmarks Lærerforening indgår lokalaftale

Del

Lolland Kommune og Lolland-Falsters Lærerforening har indgået en aftale, der fastlægger lærernes undervisningstid og styrker lærernes mulighed for at forberede undervisningen. Aftalen, som er gældende for skoleåret 2019-20, afløser det hidtidige ”tryghedspapir”. Den sætter faste rammer for lærernes vigtige arbejde i Lolland Kommune og imødekommer dermed et længe ventet ønske fra lærerforeningens side.

Aftalen gælder for lærere og børnehaveklasseledere på alle folkeskoler i Lolland Kommune. Centralt i aftalen står det fælles ønske om at arbejde sammen om en skole, hvor der både skabes gode rammer for elevernes læring og trivsel, og der skabes gode rammer for kvalitet i undervisningen og lærernes arbejdsmiljø. Elevernes læring, livsduelighed, dannelse og trivsel er målet, og et tæt og tillidsfuldt samarbejde mellem lærere og ledelse om en løbende forventningsafstemning og prioritering af opgaverne er de vigtige midler, som adresseres i aftalen.

Fra Lolland Kommunes side hilser formand for Børne- og Skoleudvalget Kasper Roug aftalen velkommen. En aftale, som har været på byrådets ønskeseddel siden den politiske aftale, der blev indgået af et stort flertal efter kommunalvalget:

”Det handler helt grundlæggende om, at vi vil sikre de bedste rammer for, at vores børn og unge bliver en næste stærk generation i Lolland Kommune. Her spiller folkeskolen og dens lærere en nøglerolle, og ambitionen om en stærk næste generation kan vi kun lande, hvis vi sikrer de bedst mulige rammer for, at lærernes engagement og faglighed kan komme til udfoldelse”, siger Kasper Roug.

”Derfor har vi gennemført en interview- og besøgsrunde ude på alle skoleafdelinger, så vi fik klarhed over, hvor skoen trykkede. Det har været vigtigt for mig at lytte og anerkende den store indsats, som vores folkeskolelærere yder, og jeg er rigtig glad for, at vi nu kan runde et langt forhandlingsforløb af med en aftale, som begge parter kan se sig selv i. Det er en aftale, som gør det attraktivt at være lærer, og gør det sjovt og lærerigt at være barn i folkeskolen i Lolland Kommune.”

Med Lolland Kommunes underskrift følger også 3,1 millioner kr. til finansiering af aftalen. Det er penge, som bl.a. skal gå til at sikre, at lærerne kan have et årligt maksimalt undervisningstimetal på 780 timer, ligesom rammerne for lærernes forberedelse bliver forbedret.

I Lolland-Falsters Lærerforening hilses lokalaftalen med stor tilfredshed, og den er kulminationen på flere års målrettet arbejde. Formand Birger H. Petersen siger:

”Vi vil alle det samme – skabe en god folkeskole for alle elever. For Lolland-Falsters Lærerforening har det derfor været afgørende at sikre lærerne i Lolland Kommune bedre vilkår for at kunne lykkes med opgaven og leve op til de store forventninger og ambitioner – ikke mindst fra lærerne selv.”

”Lærerne står med en kæmpe opgave og ansvar i deres arbejde. Det er et givet vilkår, men så skal arbejdsforholdene også gøre det muligt at løse opgaven. Med denne aftale har vi, på god dansk aftaletradition, i fællesskab netop forbedret lærernes mulighed for at lave god undervisning for alle elever.”

”Tingene hænger sammen. Med aftalen skabes der ligeledes et bedre arbejdsmiljø for lærerne, et større udbytte af undervisningen for eleverne og i det hele taget et mere attraktivt skolevæsen i Lolland Kommune til glæde for såvel nuværende som kommende elever og lærere”, slutter Birger H. Petersen.

Aftale mellem Lolland Kommune og Lolland-Falsters Lærerforening er vedlagt. 

Nøgleord

Kontakter

Kasper RougFormand for Børne- og Skoleudvalget

20 25 97 05

Birger H. PetersenFormand for Lolland-Falsters Lærerforening

29725234

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Styrk Din Hjerne-karavane informerer om demens6.5.2019 06:05:00 CESTPressemeddelelse

Kunne du tænke dig at vide mere om demens? Vil du gerne vide, hvad du kan gøre, hvis du er bekymret for et familiemedlem, en ven, eller en nabo? Eller er du nysgerrig på, hvad du selv kan gøre for at styrke hjernen og reducere risikoen for hukommelsesvanskeligheder? Så kom og få en snak med fagspecialister og frivillige, når Styrk Din Hjerne-karavanen kommer rundt i Lolland Kommune den næste måned. Eller mød op til en af de kommende temaaftener om demens, og få svar på dine spørgsmål.

Lolland Kommune med forrest i kampen mod klimaudfordringerne3.5.2019 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune skal sammen med 19 andre danske kommuner udvikle ambitiøse klimaplaner med inspiration fra verdens førende byer på området. De 20 kommuner er udvalgt til det danske klimaprojekt DK2020, som har til formål at sætte skub i implementeringen af Parisaftalens mål i Danmark. Det er foreningen Realdania, der sammen med det internationale bynetværk C40 og den grønne tænketank CONCITO, står bag DK2020.

SOSU-elev i Lolland Kommune er blandt Danmarks bedste2.4.2019 06:05:00 CESTPressemeddelelse

Ikke alene går Simone Hansen op i sin uddannelse som social- og sundhedsassistent med liv og sjæl. Hun er også mere end almindeligt dygtig til sit fag. Det har hun vist i sine praktikperioder i Lolland Kommune, og det blev slået fast med syvtommersøm, da hun og hendes makker fra SOSU-skolen i Nykøbing Falster sidste år vandt Regionsmesterskabet i Skills for social- og sundhedsassistentelever. Nu er turen kommet til DM i Skills, der løber af stablen i Arena Næstved 4.-6. april, hvor Lolland Kommune er med for at heppe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum