Lolland Kommune

Lolland Kommune lukker Blæsenborgskolen og Centerafdelingen i 14 dage

Del

Tirsdag aften besluttede Lolland Kommune at lukke kommunens centerafdeling på Blæsenborgskolen i Maribo i 14 dage, da nogle af eleverne havde været i kontakt med en elev, som er smittet med coronavirus. Lolland Kommune har onsdag besluttet også at lukke almendelen af Blæsenborgskolen i 14 dage, da eleverne her også har været i kontakt med den smittede.

Fire elever fra Centerafdelingen deltog i livreddertræning søndag og mandag i henholdsvis Rødby Svømmehal og i Lalandia. Ved denne træning deltog også en elev fra Blæsenborgskolen, som senere har vist sig at være smittet med coronavirus efter at have været på ferie. Den smittede er elev i Indskolingen på Blæsenborgskolen, og var i skole i mandags. Her var eleven i nærkontakt med flere børn. Det er på denne baggrund, at Lolland Kommune nu har valgt at lukke de to dele af skolen.

”Vi har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som har bedt os sende eleverne i den smittedes klasse hjem. Ledelsen i Lolland Kommune vurderer dog, at eleven også kan have været i nærkontakt med andre elever i indskolingen og på mellemtrinnet, da eleverne mingler en del på gangene og udenfor, og eleven har været i kontakt med mange i mandags. Derfor har vi ud fra et forsigtighedsprincip besluttet at lukke hele Blæsenborgskolen. Vi har også lukket Blæsenborgskolens centerafdeling, fordi der her er elever, som er særligt sårbare og har lavt immunforsvar,” siger direktør i Lolland Kommune Rikke Jensen.

Børn i børnehaver, der har søskende på Blæsenborg, er i 2. led. Børnehaverne lukkes derfor ikke. Bekymrede forældre kan dog vælge at holde deres børn hjemme. Det gælder også elever på Borgerskolen i Maribo, der har søskende på Blæsenborgskolen.

Nøgleord

Kontakter

For oplysninger om beslutningen om skolelukningen, kontakt:

Rikke Jensen
Direktør Lolland Kommune
Tlf. 24 91 40 70

For oplysninger om Lolland Kommunes Sundhedsberedskab i forhold til coronavirus, kontakt:

Holger Schou Rasmussen
Borgmester, Lolland Kommune
Tlf. 23 24 91 80

Søren Wollesen
Ældre- og Sundhedschef, Lolland Kommune
Tlf. 23 80 52 21

Thomas de Richelieu
Direktør, Lolland Kommune
Tlf. 30 58 89 11

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum