Lolland Kommune

Lolland Kommune går et skridt videre i bekæmpelsen af dårlige boliger

Del

Fra 1. april 2021 indfører Lolland Kommune en anmeldelsesordning for udlejningsboliger.

Folketinget har vedtaget anmeldelsesordningen som en tilføjelse til loven om byfornyelse. Ordningen er et frivilligt tilvalg for hver enkelt kommune, og for Lolland Kommune er det en oplagt mulighed for at få større kendskab til udlejningsboliger og deres stand. Lolland Kommune fører i forvejen en meget aktiv boligsocial politik, og anmeldelsesordningen er et godt redskab til at understøtte indsatsen på området.

Ordningen medfører, at udlejere af boliger, der er opført for mere end 40 år siden, og som ikke har været udlejet inden for de seneste 6 måneder, skal anmelde boligen til Teknik- og Miljømyndigheden i Lolland Kommune. Anmeldelsen skal være Teknik- og Miljømyndigheden i hænde senest 30 dage inden lejekontraktens indgåelse.

På baggrund af udlejerens anmeldelse vil Teknik- og Miljømyndigheden vurdere ejendommens stand, og alt efter denne enten foretage en besigtigelse af ejendommen fra vejkant eller gennemføre en mere dybdegående besigtigelse for at sikre, at ejendommen er i sundhedsmæssig og brandteknisk forsvarlig stand. Hvis de ved besigtigelsen konstaterer, at forholdene er uforsvarlige, kan kommunen bremse udlejningen.

”Lolland Kommunes borgere skal have ordentlige og forsvarlige boligforhold. Derfor er det positivt, at der er kommet en lovgivning på området, som giver os mulighed for at stoppe udlejning af dårlige boliger. Jeg kunne dog ønske mig, at perioden på de 6 måneder uden udlejning var sat meget lavere, så vi kunne komme ud og undersøge flere boliger, inden der flytter nye ind,” siger formand for Teknisk Udvalg Leif Utermöhl.

Allerede fra 2. januar 2021 bliver der mulighed for at foretage anmeldelser via kommunens hjemmeside www.lolland.dk.

I starten af det nye år vil Lolland Kommune afholde et virtuelt møde for alle udlejere. Datoen for mødet bliver meldt ud senere og offentliggjort på kommunens hjemmeside.

Nøgleord

Kontakter

Rie Christiansen
Teamleder, Byggeri og Ejendomme
Tlf. 54 67 64 22

Leif UtermöhlFormand for Teknisk Udvalg

Tlf:20 25 92 45

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

3600 børn og unge på Lolland fik glæde af sommerens Coronapulje17.12.2020 06:15:00 CETPressemeddelelse

14 dage inden sommerferien blev landets kommuner tilbudt midler til ekstra sommeraktiviteter for børn og unge, og i Lolland Kommune fik man travlt med at udmønte de 1,2 mio. kr. kommunen blev bevilget. Takket være en ekstraordinær indsats fra SFO’er, Ungdomsskolen og lokale kultur- og fritidsaktører lykkedes det at give kommunens børn en god sommer på trods af Corona. Det viser en ny rapport.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum