Lolland Kommune

Lolland Kommune fejrer lokale veteraner

Del

Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger markerer igen i år Den Nationale Flagdag for nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov torsdag den 5. september kl. 18.30-19.00. Efterfølgende bliver der holdt en offentlig højtidelig i Sankt Nikolai Kirke, og til sidst er der en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I år er det femte gang, at Lolland Kommune afholder National Flagdag for veteraner i kommunen, og det er en betydningsfuld dag, der er værd at holde fast i, siger viceborgmester Henrik Høegh:

”De udsendte fortjener den største respekt for deres villighed til at tage til verdens brændpunkter og gøre en forskel, på trods af de omkostninger det kan indebære. Selvom det måske ikke er noget, vi tænker over til daglig, må vi aldrig tage deres indsats for givet. Det er flagdagen med til at minde os om, ligesom den giver os mulighed for at vise veteranerne og deres familier vores støtte og taknemmelighed. Jeg håber derfor, at mange har lyst til at være med, når Lolland Kommune sammen med de lollandske soldaterforeninger hylder veteranerne med en smuk ceremoni.”

Program

Ceremonien finder sted i Jernbaneanlægget i Nakskov, hvor der i 2015 blev sat en sten op til ære for veteraner i Lolland Kommune.

Kl. 18.00-18.29 ankommer veteranerne med ledsagere, og Sakskøbing Tambourkorps & Brassband spiller. Selve ceremonien går i gang kl. 18.30 med en velkomst af oberstløjtnant Jørn Arne Nielsen. Herefter holder viceborgmester Henrik Høegh og oberstløjtnant Henrik Hvilsom taler, og der vil være fællessang, inden der til sidst bliver lagt en krans ved Veteranstenen.

Når arrangementet ved Veteranstenen slutter kl. 19.00, går et fanekommando med Sakskøbing Tamburkorps i spidsen ad Sønder-gå-gade til Sankt Nikolai Kirke, hvor der fra kl. 19.15-20.00 er en offentlig højtidelighed for veteranerne. Sognepræst Jesper Vigant Madsen forestår den kirkelige del, og folketingsmedlem Kasper Roug holder tale. Som tidligere år deltager Lolland Musikskole ved pianist Søren Johansen i kirken med et musikalsk indslag.

Højtidelighederne rundes af med en lukket reception i Toldboden for veteraner og deres ledsagere. Veteranerne har modtaget en personlig invitation til arrangementet.

Læs også programmet på www.lolland.dk/nationalflagdag

Om Flagdagen for Danmarks udsendte
Formålet med Flagdagen for Danmarks udsendte 5. september er at hædre de personer, der er - eller har været - udsendt på en mission af Danmark som led i Danmarks aktive internationale engagement på baggrund af en beslutning truffet af regeringen, Folketinget eller en minister. Flagdagen blev første gang afholdt i 2009 i København. Siden da har Flagdagen bredt sig til flere kommuner i landet. Lolland Kommune deltog første gang i markeringen af flagdagen i 2015.

Nøgleord

Kontakter

Jørn Arne NielsenOberstløjtnant, adm. direktør

72 59 62 47

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

'Nakskov 2030' ansætter programdirektør29.5.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

I april måned blev Nakskov 2030 lanceret. Bag det ambitiøse udviklingsprojekt står Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden, som sammen har afsat 150 millioner kroner til initiativet, der de kommende år skal sende Lollands gamle købstad og industriby sikkert ind i fremtiden. Umiddelbart efter lanceringen blev stillingen som programdirektør for initiativet slået op, og efter en grundig ansættelsesproces med et stærkt ansøgerfelt kan man nu præsentere Tim Jeppesen som programdirektør for Nakskov 2030.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum