Lolland Kommune

Lolland Kommune deltager i International Citizen Days 2020

Del

På Lolland er der plads til at bo, leve, arbejde og gøre karriere – også som international tilflytter. Det sætter Lolland Kommune fokus på til International Citizen Days 2020.

International Citizen Days er Danmarks største event for internationale borgere og skal sikre en god modtagelse af internationale i Danmark. Den 14.-16. september løber det virtuelle arrangement af stablen, hvor internationale tilflyttere kan møde offentlige institutioner, private virksomheder og det lokale foreningsliv via livestreams og chatrum.

Lolland Kommune arbejder løbende med indsatser, der skal tiltrække og sikre en god modtagelse af internationale borgere.

”Det er vigtigt, at vi i Lolland Kommune tænker internationalt og orienterer os efter udenlandske talenter, der kan bidrage til vores samfund. Derfor står vi klar med en international udviklingskonsulent, som kan hjælpe nuværende og potentielle internationale tilflyttere med de spørgsmål, de måtte have, og derfor er vi naturligvis også med til International Citizen Days. For at opretholde vores arbejdsstyrke har vi behov for alle hænder. Lolland står over for nogle gode og travle år, ikke mindst med etableringen af Femern-forbindelsen, der giver os nye internationale muligheder. Dem skal vi være klar til at gribe,” understreger Henrik Madsen, souschef i Strategi og Direktionssekretariatet i Lolland Kommune.

Den 16. september fra kl. 18-20 på International Citizen Days virtuelle platform kan interesserede og potentielle internationale tilflyttere møde Lise Damsbo, som er rekrutteringsspecialist i Business Lolland-Falster, international udviklingskonsulent i Lolland Kommune Julia Böhmer og Patrick Jarosczinsky, som arbejder med Femern-forbindelsen. Sammen vil de give gode råd om og dele deres erfaringer med at bo og arbejde på Lolland.

Om International Citizen Days

International Citizen Days er gratis for alle og tilbyder en enestående mulighed for at møde offentlige instanser, private organisationer og det lokale foreningsliv samt at netværke med andre internationale borgere. I live oplæg og chatrooms sættes der fokus på bolig, job og karriere. Alle oplæg bliver optaget og kan dermed også ses efter eventet. Tilmelding foregår på www.ihcph.kk.dk/icd. 

Arrangementet afholdes af International House Copenhagen og er støttet af Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Greater Copenhagen, Dansk Industri (Expat in Denmark), Akademikerne, Workindenmark og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

Lolland deltager som en del af det Sjællandske Bosætningsinitiativ, som skal sikre et langsigtet samarbejde mellem virksomheder, organisationer og kommuner i Region Sjælland. Formålet er at sikre tilflytning, rekruttering og fastholdelse af den fornødne arbejdskraft i yderkommunerne.

Læs mere om International Citizen Days på https://ihcph.kk.dk/icd

Nøgleord

Kontakter

Henrik Madsen
Souschef i Strategi- og Direktionssekretariatet
Lolland Kommune
Tlf. 24 82 90 88

Julia Böhmer
Udviklingskonsulent i Strategi- og Direktionssekretariatet
Lolland Kommune
Tlf. 51 79 12 93

Lise Damsbo Savic
Projektleder og kompetencekonsulent
Business Lolland-Falster
Tlf. 21 16 80 16

Billeder

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum