Lolland Kommune

Lolland Kommune beklager: Brud på datasikkerhed må ikke ske

Del
Lolland Kommune har i 2018 ved en fejl udleveret fortrolige oplysninger til en anden kommune, der efterfølgende nu er blevet udleveret til en borger. En fejl, der ikke må ske, og Lolland Kommune har nu strammet op på proceduren.

Lolland Kommune blev den 16. januar 2023 bekendt med, at en borger – som et led i en anmodning om aktindsigt i en norsk kommune – havde modtaget en række fortrolige informationer, der stammer fra Lolland Kommune.

Oplysningerne er ved en fejl udleveret fra Lolland Kommune til den norske kommune tilbage i 2018, hvorfra de nu er sendt videre til den pågældende borger.

Af dokumenterne fremgår blandt andet CPR-numre og enkelte andre personfølsomme oplysninger om 9 borgere i sager, der handler om børn. Herudover er der fremsendt helbredsoplysninger om borgeren selv og borgerens barn.

Michael Vinther Hansen, der er souschef i Børn, Unge og Familie i Lolland Kommune, beklager:

”Det er en meget alvorlig fejl, og den slags må selvfølgelig aldrig ske. Det er et klart brud på GDPR-reglerne, og det er en skærpende omstændighed, at det er sager, der vedrører børn. Vi beklager dybt, at vores håndtering og arbejdsgang i den konkrete sag ikke har været korrekt”.


Arbejdsgang bliver strammet op

Lolland Kommune har anmeldt kommunens brud på datasikkerheden til Datatilsynet den 19. januar, og afventer nu Datatilsynets vurdering. Herudover er der taget kontakt til de berørte parter og myndigheder, og de udleverede dokumenter bliver afleveret til Lolland Kommune igen.

De ni borgere, som de fortrolige oplysninger vedrører, har alle fået direkte besked.

Afdelingen har desuden sat et arbejde i værk, der skal sikre, at lignende fejl ikke kan ske igen:

”Vi er i færd med at gennemgå vores procedurer og arbejdsgange, og vi har strammet op, hvor det var nødvendigt. F.eks. vil der fremover altid være to medarbejdere – og ikke kun en – der håndterer opgaven, når vi modtager en anmodning om aktindsigt. Det betyder, at fortrolige dokumenter vil blive gennemgået og vurderet to gange, før de bliver sendt afsted”, fortæller Michael Vinther og afslutter:

”Vi kan desværre aldrig helt gardere os mod, at der kan ske fejl. Hverken de menneskelige fejl eller brud i vores IT-systemer. Men enhver fejl er dybt beklagelig, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at undgå, at det sker. Borgerne skal kunne være trygge ved, at deres data bliver behandlet korrekt”.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Afgjort i Landsretten: Danske kommuner får ansvaret for grønlandske udviklingshæmmede borgere27.3.2023 13:36:16 CEST | Pressemeddelelse

Udgifter i millionklassen og svage borgere, der bliver efterladt i en gråzone. Det er konsekvensen, efter at der fredag den 24. marts er faldet dom i Landsretten i en sag, hvor Sermersooq Kommune i Grønland har rejst krav mod blandt andet Lolland Kommune i Danmark. Dommen betyder, at danske kommuner får pligt til at betale, hvis udviklingshæmmede borgere fra Grønland begår kriminalitet, mens de er anbragt i Danmark. Lolland Kommune har besluttet at anke dommen til Højesteret.

Mød lokale virksomheder på jobmesse21.2.2023 08:43:09 CET | Pressemeddelelse

Lolland er midt i en rivende udvikling, og mange lokale virksomheder efterspørger arbejdskraft på flere forskellige områder. Lolland Kommunes Virksomhedsservice afholder derfor nu for første gang en stor jobmesse, hvor kommunens jobsøgende og en bred vifte af lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner får mulighed for at komme i kontakt med hinanden. Jobmessen finder sted i Maribo Hallerne onsdag den 8. marts kl. 9-12.

Børn og unge med handicap skal inkluderes i fritidsfællesskaber9.2.2023 17:30:00 CET | Pressemeddelelse

Vi ved, at det har en positiv betydning for livskvaliteten at dyrke fritidsaktiviteter sammen med andre. Alligevel viser undersøgelser, at 9 ud af 10 af landets børn og unge med handicap er uden for fritidsfællesskaberne. Det skal Lolland Kommune nu være med til at lave om på i samarbejde med lokale foreninger og idrætsorganisationer. Social- og Boligstyrelsen har udvalgt Lolland Kommune som en af de kommuner, der får midler til lokalt at styrke indsatsen for at hjælpe handicappede børn og unge til at blive en del af fritidsfællesskaberne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum