Lolland Kommune

Lolland International School tager form

Del

Byrådet har torsdag den 25. marts vedtaget de nye vedtægter for Lolland International School, de første medarbejdere er ansat, og inden længe er skolen klar til indskrivning – både til skolestart i august og til en sommerskole i juli.

Når Lolland International School slår dørene op i august, bliver det med et helt nyt, unikt og visionært skoletilbud. Skolen er den første internationale folkeskole i Danmark, og den bygger på en såkaldt bilingual tilgang, hvor det daglige sprog bliver engelsk. Al undervisning i engelsk, matematik og naturfag bliver alene på engelsk og efter cambridgecertificerede standarder.

Den nye skoleleder, Dominic Maher, fortæller:
”Vores bilinguale tilgang skal være med til at styrke vores elevers sproglige kompetencer og give dem en større forståelse for andre kulturer. Vi forventer, at der hurtigt vil opstå et unikt miljø, hvor elever med vidt forskellig baggrund og sprog kan udfordre og påvirke hinanden, så det med tiden bliver til et globalt klasseværelse med kommende verdensborgere”.

Skolen optager elever fra hele Lolland Kommune – som et samlet skoledistrikt. Den største del af eleverne skal være fra internationale familier, hvor en eller begge forældre er i Danmark for at arbejde, men danske elever er også velkomne i det omfang, der er plads. Der vil være indskrivning i maj. 


Værdi for lokalområdet

Skolen og skolens elever ventes samtidig at blive en aktiv del af kommunens lokalsamfund. Der vil blive lagt vægt på samarbejde, fællesskab og samhørighed, og en af de bærende værdier i skolens arbejde er, at eleverne skal ud og bidrage, hvor de kan:

”Vi har et stort ønske om, at vi som skole skal ud og skabe værdi og give noget tilbage til vores lokalsamfund. F.eks. ved projekter i lokale virksomheder, oprydningsopgaver i naturen eller i fælles initiativer med det lokale foreningsliv. Der er mange muligheder og vi er altid klar til en dialog”, fortæller Dominic Maher.

Skolen har netop ansat en skolesekretær og de første lærere. En proces, der bød på mere end 200 ansøgere – Ikke kun fra Danmark, men også fra andre steder i Europa, Asien og USA.


Sommerskole som startskud

Allerede i juli kan elever fra 1. til 6. klasse få en forsmag på den internationale skoles hverdag. I uge 29 og 30 kan man tilmelde sig en sommerskole, hvor man sammen med andre både danske og internationale børn kan være med i et program af både sprogundervisning, udflugter og sportsaktiviteter. Alt sammen med plads til både leg og læring.

”Sommerskolen er for alle, der har lyst – uanset om man har planlagt at blive elev på Lolland International School til august eller ej. Det er et tilbud, hvor man kan få en sjov og lærerig sommerferieoplevelse, og samtidig et indblik i, hvad skolen og den bilinguale tilgang kan byde på”, fortæller Dominic Maher og tilføjer, at alle kan være med – også selvom man måske ikke på forhånd er skrap til engelsk:

”Børnene lærer hurtigt de vigtigste udtryk, og der vil være voksne til stede i begge uger, der også forstår dansk”, fortæller Dominic Maher.

Se mere info om både sommerskolen og Lolland International School på www.lollandinternationalschool.dk.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum