Sorø Erhverv

Lokalt kendskab og tværfaglig dialog er afgørende for det gode erhvervsklima

Del

I Sorø Kommune er det gode erhvervsklima i høj grad på dagsordenen. I de seneste ti år har Sorø Erhvervsudviklingsråd, som består af lokale erhvervsledere fra forskellige brancher og forskellige dele af kommunen, ageret ’advisory board’ for borgmesteren, kommunaldirektøren, erhvervschefen og de forskellige sektorer i forvaltningen. Et tværfagligt samarbejde, som bl.a. har resulteret i en 7. plads i Dansk Industris årlige analyse af erhvervsklimaet i alle landets kommuner.

Sorø Nytårskur, januar 2020
Sorø Nytårskur, januar 2020

Et af de første skridt i arbejdet for et bedre erhvervsklima gik på at skabe større kendskab mellem de lokale virksomheder. ’’De fleste kender de største virksomheder i Sorø, så i stedet var vores mål, at vores lokale virksomheder skulle lære flere af de mindre virksomheder i kommunen at kende’’, fortæller Michael von Bülow, formand for Sorø Erhvervsudviklingsråd.

50 lokale virksomheder blev inviteret til netværksmøde for at give input til, hvordan tingene kunne gøres bedre i Sorø Kommune. De mange input og erfaringer blev til en samlet plan og kommunikationsstrategi for, hvordan det hele skulle lykkes. Nu 10 år senere mødes 220 virksomheder til den årlige Nytårskur for at netværke og give input.

’’Dialog, information og kommunikation er altafgørende for et godt erhvervsklima. Både virksomhederne imellem, men i særdeleshed i forhold til kommunen’’, siger Michael von Bülow.

’’Dansk Industri laver hvert år en analyse af erhvervsklimaet i landets kommuner. Sorø har i år fået en 7. plads'', fortæller han og afslutter: ''Man kan forbedre alle de nævnte parametre i analysen ved, at man sætter sig ned, taler sammen og får skabt et fælles mentalt billede af, hvor man gerne vil hen og hvordan man kan gøre det''.

Når der arbejdes med analysen i dag, giver erhvervslivet i Sorø input til alle punkterne.


Eksempler på arrangementer, aktiviteter og netværksmøder i Sorø Erhverv 2021

  • Iværksætterkurser
  • Inspirationsture for virksomheder – til blandet andet RUC og DTU
  • Dialogmøde om skole-virksomhedssamarbejdet
  • Job- og Uddannelsesmesse
  • Folkemøde Sorø
  • Lærlinge events
  • Netværksmøder: Lærlingenetværk, Industrinetværk, Oplevelsesøkonomisk netværk, Natur netværk, Soloselvstændiges netværk, Ledelses/trivselsnetværk for offentlige og private ledere

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Sorø Nytårskur, januar 2020
Sorø Nytårskur, januar 2020
Download

Information om Sorø Erhverv

Følg pressemeddelelser fra Sorø Erhverv

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sorø Erhverv

Ny danmarksmester i information og dialog – sådan lyder opskriften på et godt erhvervsklima14.12.2020 08:00:00 CETPressemeddelelse

Dynamisk indkøbssystem for håndværksydelser, en gennemsigtig udbudsproces, faste tidsfrister og en åben dialog med erhvervslivet er nogle af de ingredienser, der sikrer Sorø Kommune en 7. plads i Dansk Industris årlige analyse af erhvervsklimaet i landets kommuner. Som Danmarks bedste til dialog mellem erhvervslivet og kommunen skabes vedvarende resultater. Et resultat som ikke er kommet af sig selv, men som blandt andet er resultatet af Sorø Erhvervsudviklingsråds tværfaglige arbejde over de seneste ti år i tæt samarbejde med erhvervslivet, politikere og embedsmænd. Målet er at styrke dialogen, kendskabet og respekten – både mellem de lokale virksomheder, men i særdeleshed mellem erhvervslivet og kommunen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum