DI - Dansk Byggeri

Lokale virksomheder roser Skanderborg Kommunes grønne ambitioner

Del

I Skanderborg skal kommunens bygninger energirenoveres, og både byggejord og byggematerialer genbruges. De lokale håndværksvirksomheder glæder sig over kommunens fokus på genbrug og energirigtige bygninger men efterlyser, at kommunen gør en større indsats for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Fremtiden er grøn i Skanderborg. Kommunen har i år fremrykket anlægsinvesteringer for 35 millioner kroner, og i 2021 og årene fremover er der budgetteret med 125 millioner kroner om året til nybyggeri, renoveringer og veje. En stor del af pengene skal bruges på energirenovering, og nye bygninger skal bygges bæredygtigt.

- I Skanderborg Kommune har vi en ambition om, at vi vil være CO2-neutrale i 2025, og det kræver, at vi renoverer vores bygninger, så vi ikke fyrer for gråspurvene. Men til de grønne ambitioner hører også, at vi vil være bæredygtige og ikke bruge flere ressourcer end nødvendigt. Derfor vil vi genbruge byggematerialer og byggejord, som vi allerede har gjort medden tidligere tandlægebygning på Virring Skole, siger borgmesterFrands Fischer.

De lokale bygge- og anlægsvirksomheder glæder sig over kommunens grønne ambitioner, som fik ros på det årlige dialogmøde mellem DI Dansk Byggeri Østjylland og Skanderborg Kommune.

- Det er vigtigt, at kommunerne og andre offentlige virksomheder går foran og viser den grønne vej. Det er med til at udvikle markedet og fremme den grønne omstilling. Fokus på grønne byggerier og energirenovering er også noget, som på sigt kan være med til at spare penge på kommunens driftsbudget, siger næstformand for DI Dansk Byggeri Østjylland Peter Nordheim.

Men det er ikke nok at satse på grønne løsninger. De lokale virksomheder efterlyser et større fokus på at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Antallet af unge, der vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen er faldet fra 20 procent til 16,6 procent. 

- Vores virksomheder kommer til at mangle faglært arbejdskraft i nær fremtid, og hvis de skal kunne finde nye medarbejdere i nærområdet, så er det vigtigt, at flere unge i Skanderborg Kommune vælger en erhvervsuddannelse, siger Peter Nordheim fra DI Dansk Byggeri Østjylland. 

Derfor opfordrer de byrådet til at vedtage en politik om, at alle folkeskoleelever skal i erhvervspraktik.

- En stor del af vores ældste skoleelever kommer allerede i praktik i dag i lokale virksomheder. Men vi er i kommunen i gang med at lave en koordineret indsats på folkeskoleområdet, og en styrket erhvervspraktik er en vigtig del i forhold til at give de unge mulighed for at finde den ungdomsuddannelse, der passer bedst til dem. Derfor vil vi se på muligheden for at sikre, at alle unge får mulighed for at komme ud i en lokal virksomhed. I begyndelsen af det nye år tager Undervisnings- og børneudvalget fat på det arbejde, siger borgmester Frands Fischer.

Kontakter

Borgmester i Skanderborg Kommune Frands Fischer, telefon 2030 65 55
Næstformand for DI Dansk Byggeri Østjylland Peter Nordheim, telefon 4028 3868
Presserådgiver Ben Ron, telefon 2830 5452

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

72 16 00 00http://www.danskbyggeri.dk

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Reglerne for kontrol og kvalitetssikring af beton og betonbyggerier er fuldt ud betryggende9.2.2021 14:09:34 CETPressemeddelelse

Sagen om Bach Gruppens brug af ulovlig beton giver ikke anledning til at ændre praksis for, hvordan kvalitetssikring af beton og betonarbejde på byggepladsen gennemføres, mener DI Dansk Byggeri og Dansk Beton. Gældende regelsæt og standarder er tilstrækkelige, hvis de vel at mærke følges og loven overholdes, til at sikre en tilstrækkelig god kvalitet af betonbyggeri.

Reglerne for kontrol og kvalitetssikring af beton og betonbyggerier er fuldt ud betryggende17.12.2020 13:57:51 CETPressemeddelelse

Sagen om den dårlige betonkvalitet i Njals Tårn giver ikke anledning til at ændre praksis for, hvordan kvalitetssikring af beton og betonarbejde på byggepladsen gennemføres, mener DI Dansk Byggeri og Dansk Beton. Gældende regelsæt og standarder for beton og betonarbejdet på byggepladsen er tilstrækkelige, hvis de vel at mærke følges, til at sikre en tilstrækkelig god kvalitet af betonbyggeri.