Dansk Byggeri

Lokale virksomheder giver gode råd til Thisted Kommune

Del

Erhvervsvenligheden blomstrer i Thisted. Det skyldes bl.a. den tætte dialog mellem virksomhederne og Thisted Kommune i hverdagen. Men der er også ting, der kan blive endnu bedre, hvis f.eks. genbrugspladserne kunne holde døgnåbent, lød det fra de lokale håndværksvirksomheder, da Dansk Byggeri Nordjylland og Thisted Kommune mødtes til dialogmøde forleden.

De lokale virksomheder i Thy er glade for Thisted Kommune, som er en af landets mest erhvervsvenlige. Derfor var der ros fra de lokale håndværksvirksomheder, men også en opfordring til nye erhvervsvenlige tiltag, da Dansk Byggeri Nordjylland og Thisted Kommune mødtes til det årlige dialogmøde.

- Thisted Kommune prioriterer den tætte kontakt med virksomhederne højt - blandt andet på de her dialogmøder, men også generelt i hverdagen. Det er med til at holde os på dupperne, så vi ved, hvordan vi gør det attraktivt at drive virksomhed i vores lokalområde. Jeg tror på, at det er en af årsagerne til, at vi nu er Danmarks sjette mest erhvervsvenlige kommune. Det vil vi gerne gøre endnu bedre til næste år, og derfor arbejder vi i øjeblikket på at hæve grænsen for, hvornår virksomheder, der arbejder for kommunen, skal stille med en bankgaranti. Vi arbejder på at hæve grænsen fra 1 til 1,5 millioner kroner, sagde Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune.

Konkrete ønsker fra virksomhederne

- Et af ønskerne fra Dansk Byggeri er, at der er døgnåbne genbrugspladser. En del kommuner er begyndt at have døgnåbent på genbrugspladsen, og det vil uden tvivl gøre det nemmere at drive håndværksvirksomhed i Thisted, hvis kommunen gjorde det samme, sagde formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm.

Han deltog i mødet på rådhuset sammen med formanden for Dansk Byggeris lokalafdeling, BYG Thy, Jan Smed.

Borgmester Ulla Vestergaard tilkendegav, at forslaget lød fornuftigt, og kommunen vil nu se nærmere på mulighederne for at imødekomme virksomhederne på det punkt.

Dansk Byggeri Nordjylland kvitterede også for, at næsten 30 procent af de unge i Thisted Kommune har valgt en erhvervsuddannelse.

- Det er positivt, og det skal gerne fastholdes, hvis vores virksomheder forsat skal have mulighed for at ansætte de medarbejdere, de har brug for - og ikke mindst med de rigtige kompetencer, sagde formanden for lokalforeningen, Jan Smed.

Netop samarbejdet med erhvervslivet er nøglen til at få flere unge ind i byggebranchen.

- Et godt samarbejde gør det nemmere eksempelvis at finde erhvervspraktikpladser til eleverne i folkeskolen eller sende en klasse på virksomhedsbesøg, sagde Ulla Vestergaard.

Kontakter

Borgmester i Thisted Kommune Ulla Vestergaard, mobil 24 29 28 27
Formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Krogh Holm, mobil 24 88 71 71

Billeder

Sashimi Royal A/S ønsker at få tilladelse til opbevaring af lud. Derfor tog de imod invitationen om en forhåndsdialog mellem Thomas Sandal, Teknisk Chef fra Sashimi Royal A/S, og Maya Zepeda-Riis fra Thisted Kommune.
Sashimi Royal A/S ønsker at få tilladelse til opbevaring af lud. Derfor tog de imod invitationen om en forhåndsdialog mellem Thomas Sandal, Teknisk Chef fra Sashimi Royal A/S, og Maya Zepeda-Riis fra Thisted Kommune.
Download

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum