Dansk Socialrådgiverforening

LOFT OVER ANTAL BØRNESAGER VIGTIG FORBEDRING

Del

Et loft over antallet af børnesager per socialrådgiver i kommunerne er et vigtigt tiltag, lyder det fra socialrådgiverne.

De socialrådgivere, der arbejder med udsatte børn i landets kommuner, har ofte meget svære arbejdsbetingelser. Det kan et loft over antallet af børn, unge og familier, de arbejder med, være med til at lette på, lyder det fra socialrådgivernes formand i en kommentar til Enhedslistens forslag. 

- Det er rigtig godt, hvis det anerkendes igennem lovgivningen, at arbejdet med udsatte børn kræver tid. Socialrådgiverne knokler, men har simpelthen alt for lidt tid til hvert enkelt barn. Det urimeligt over for både barnet, de pårørende og socialrådgiveren, så vi hilser et sagsloft hjerteligt velkommen, siger Mads Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening og fortsætter:

Kræver fleksibilitet

- Det er nogenlunde, hvad socialrådgivere, der arbejder med udsatte børn, bør sidde med i gennemsnit. Det skal, som det også fremgår af forslaget, være fleksibelt, for sagerne er meget forskellige. Nogle gange kan man have så tunge sager, at man ikke skal have mere end 10 på bordet, andre gange er der plads til flere.

En familie med massive problemer og tre børn, der mistrives og måske skal anbringes, kræver selvsagt mere tid end en sag om et barn, der har brug for støtte i en periode og i samarbejde med familien, siger Mads Bilstrup og understreger, at der i komplicerede sager tilknyttes to socialrådgivere.

Kontakter

Bjarke Hartmeyer Christiansen, journalist, Dansk Socialrådgiverforening:

26 27 99 14
bhc@socialraadgiverne.dk

Billeder

Information om Dansk Socialrådgiverforening

Dansk Socialrådgiverforening
Dansk SocialrådgiverforeningFølg pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

Frontløber i sexologi modtager DS’ Jubilæumslegat20.11.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Socialrådgiver Joan Lysholdt har modtaget Dansk Socialrådgiverforenings Jubilæumslegat på 15.000 kroner for sine bestræbelser på at gøre sexologi til en integreret del af det socialfaglige arbejde. Det startede, da hun som en af de første socialrådgivere i Danmark tog en master i sexologi. Hun mener, at seksualitet skal indgå på lige fod med for eksempel fysiske, psykiske, familiære og sociale forhold, fordi seksualiteten har stor betydning for menneskets oplevelse af sundhed, livskvalitet og trivsel. Joan Lysholdt holder selvbetalt orlov fra sit arbejde i Sønderborg Kommune, fordi hun sammen med en fagfælle er ved at skrive en fagbog om unge og seksualitet. Legatet blev overrakt på Dansk Socialrådgiverforenings repræsentantskabsmøde 19. november. DS’ Jubilæumslegat understøtter socialrådgivere, der gennem projekter eller forskningsinitiativer udvikler socialrådgiverfaget.

Socialrådgiver fra Sønderborg modtager DS’ Jubilæumslegat20.11.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Socialrådgiver Joan Lysholdt har modtaget Dansk Socialrådgiverforenings Jubilæumslegat på 15.000 kroner for sine bestræbelser på at gøre sexologi til en integreret del af det socialfaglige arbejde. Det startede, da hun som en af de første socialrådgivere i Danmark tog en master i sexologi. Hun mener, at seksualitet skal indgå på lige fod med for eksempel fysiske, psykiske, familiære og sociale forhold, fordi seksualiteten har stor betydning for menneskets oplevelse af sundhed, livskvalitet og trivsel. Joan Lysholdt holder selvbetalt orlov fra sit arbejde i Sønderborg Kommune, fordi hun sammen med en fagfælle er ved at skrive en fagbog om unge og seksualitet. Legatet blev overrakt på Dansk Socialrådgiverforenings repræsentantskabsmøde lørdag 19. november. DS’ Jubilæumslegat understøtter socialrådgivere, der gennem projekter eller forskningsinitiativer udvikler socialrådgiverfaget.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum