Næstved Bibliotek og Borgerservice

Litteraturen i bevægelse

Del

I uge 19 starter vi en række guidede litterære ture forskellige steder i Næstved. Der bliver to ture i Digtervejskvarteret, hvor den første tur er tirsdag den 11. maj kl. 10.00- ca. 11.30. Dernæst er der en tur på Rønnebæksholm, hvor vi går i Grundtvig og Marie Tofts fodspor. Arrangementerne er en del af den landsdækkende kampagne ”Sammen i bevægelse”, som Næstved Bibliotek og Borgerservice kører i uge 18-23.

Vi går en tur på Rønnebæksholm i Grundtvig og Marie Tofts fodspor.
Vi går en tur på Rønnebæksholm i Grundtvig og Marie Tofts fodspor.

I Næstved ligger det såkaldte ”Digtervejskvarter”, et dejligt område, som er omkranset af grønne arealer. Her har alle vejene navne efter kendte digtere og forfattere. I dagligdagen er det nok de færreste, som går og tænker over, hvad de egentlig har skrevet, hvornår de levede m.m. I forbindelse med kampagnen ”Sammen i bevægelse” har vi planlagt to kortere litterære ture i Digtervejskvarteret, hvor vi sammen bliver lidt klogere på, hvad fx Karen Blixen, Edith Rode, Thit Jensen, Jeppe Aakjær m.fl. har skrevet. De to kulturformidlere fra biblioteket læser op forskellige steder undervejs. Kort sagt, vi sætter litteraturen i bevægelse og tager den med ud på vejen. 

Turen til Rønnebæksholm bliver lidt anderledes. Her går vi rundt i den smukke park i Grundtvig og Marie Tofts fodspor. Vi vil også se lidt på kunsten i parken samt Grundtvigs pavillon, ”Venligheden”. Undervejs læser de to kulturformidlere højt og fortæller om Grundtvig og Marie Toft. Vi har en sundhedskonsulent med på turen, som vil fortælle om lidt om de vigtige hverdagsbevægelser i relation til kampagnen ”Sammen i bevægelse”. 

De guidede litterære ture foregår:
Tirsdag den 11. maj kl. 10.00-ca. 11.30 (Karen Blixen, Johanne Korch, Edith Rode, Tove Ditlevsen og Thit Jensen)
Mødested: Kl. 10.00 på parkeringspladsen ved Lille Næstved Skole, Karrebækvej 70, Næstved – foran daginstitutionen ”Spiloppen”. Turen slutter, hvor den startede. Og den kommer til at vare ca. 1 ½ time.

Tirsdag den 25. maj kl. 10.00-ca. 11.30 (H.C. Andersen, Ludvig Holberg, Leif Panduro, Jeppe Aakjær og Piet Hein)
Mødested: Kl. 10.00 på parkeringspladsen ved det lille butikstorv på Fodbygårdsvej. Turen slutter, hvor den startede. Og den kommer til at vare ca. 1 ½ time. 

Tirsdag den 1. juni kl. 10.00-ca. 11.30 (I Grundtvig og Marie Tofts fodspor)
Mødested: Kl. 10.00 på parkeringspladsen ved Rønnebæksholm. Turen slutter, hvor den startede. Og den kommer til at vare ca. 1 ½ time. 

Litterær quiz, hvor gevinsten er billet til forfatterforedrag
Der lægges også op til en litterær quiz undervejs på turene, hvor præmien er en billet til efterårets forfatterforedrag med Katrine Marie Guldager den 27. september på Næstved Bibliotek.

Husk passende tøj og fodtøj. Turene tager ca. 1½ time, hvor vi dels går og dels standser op og hører om de enkelte forfattere/digtere samt kort uddrag af deres tekster.

Alt foregår udendørs, og vi overholder det udendørs forsamlingsloft.
Deltagelse på alle turene er gratis, men der er tilmelding på www.naesbib.dk. Der er et begrænset antal pladser. 

Fakta: Sammen i bevægelse
Næstved Bibliotek og Borgerservice har sammen med landets øvrige biblioteker, Danmarks Radio og en række idrætsorganisationer fokus på bevægelse i den fælles kampagne ”Sammen i bevægelse”. I løbet af 2021 er målet at få endnu flere danskere op af stolene og i gang med at bevæge sig. Her behøver det ikke nødvendigvis at være motion i form af løbeture eller fitness. Det kan også være ganske almindelige hverdagsbevægelser som at slå græs, lege med børn/børnebørn eller at GÅ en tur på biblioteket - alt tæller!

Kontakter

Billeder

Vi går en tur på Rønnebæksholm i Grundtvig og Marie Tofts fodspor.
Vi går en tur på Rønnebæksholm i Grundtvig og Marie Tofts fodspor.
Download
I dagligdagen tænker vi måske ikke over, hvad der ligger bag gadenavnene.
I dagligdagen tænker vi måske ikke over, hvad der ligger bag gadenavnene.
Download
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum