Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Lilleholt mødes med Trumps energirådgiver for at tale vindenergi

Del

Der skal diskuteres grøn omstilling og havvindmøller, når energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i eftermiddag mødes med Vincent DeVito, der er præsident Trumps toprådgiver på energi

Netop som den amerikanske præsident Trump, så sent som i fredags efter et møde med den norske statsminister Erna Solberg, igen er begyndt at tale om investeringer i miljø og energi og overvejelser om at USA kan forblive i den globale klimaaftale fra Paris, kommer Trumps toprådgiver på energi, Vincent DeVito, til Danmark. DeVito ønsker at blive klogere på specielt havvindmøller og ikke mindst det potentiale, der ligger i at investere i grøn energi.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) mødes med DeVito for at drøfte mulighederne for at styrke det dansk-amerikanske samarbejde om havvind i USA. Ved at styrke samarbejdet kan der banes vej for yderligere investeringer i vedvarende energi i USA samt flere arbejdsplader og samhandel på begge sider af Atlanten. Det amerikanske energiministerium har bebudet investeringer på flere hundrede mia. dollars i havvindmøller fra mod 2050, så der er et stort potentiale for danske energivirksomheder i USA.

Lilleholt glæder sig over besøget, og den amerikanske interesse for havvind.

”Jeg er meget glad for at kunne byde Vincent DeVito velkommen i Danmark. DeVito er en nøglefigur i Trumps administration, når det kommer til energispørgsmål. Danmark har et rigtig godt samarbejde med DeVito`s ministerium og med indenrigsminister Ryan Zinke, der er ansvarlig for arealer til havvind i USA. Det glæder jeg mig til at fortsætte, for der er store potentialer i det her får både USA og Danmark, som vi arbejder hårdt på bliver til virkelighed”, siger Lars Chr. Lilleholt (V).

Den amerikanske indenrigsminister Ryan Zinke har tidligere udtrykt stor interesse for at udvide samarbejdet mellem Danmark og USA til også at gælde vindmøller på land, efter at ministeren besøgte ham i USA i oktober sidste år.

I anledning af DeVitos besøg vil der være doorstep for pressen på Christiansborg fra kl. 14.05-14.15 uden for Venstres gruppeværelse, hvor mødet mellem Lilleholt og DeVito finder sted.  

Vincent DeVito skal de kommende dage mødes med en række medarbejdere fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet for at lære om dansk regulering samt til Fyn og Jylland for at se på produktion og opsætning af havvindmøller, inden besøget slutter torsdag.

Vincent DeVitos program:

Tirsdag d. 16/1:

  • Briefing i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet om blandt andet det danske energisystem og regulering af havvindmøller
  • Middag hos USA`s ambassadør Carla Sands

Onsdag d. 17/1:

  • Rundvisning på Lindøværftet hos MHI Vestas
  • Frokost med Esbjergs borgmester og besøg på Esbjerg Havn
  • Møde med Ørsted 

Kontakter

Lasse Bendtsen
+ 45 4172 3884
lasab@efkm.dk

Information om Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K

33922800http://efkm.dk/

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Sammen om en grønnere fremtid9.10.2018 10:29pressemeddelelse

Danmark skal være helt i front på det grønne område. Vi skal sikre danskerne ren luft og et godt klima. Vi skal præge udviklingen i en grøn retning i Danmark, i Europa og i verden. Det vil ske gennem stærke og effektive initiativer, som sætter kursen direkte mod, at Danmark kan opfylde sit klimamål i EU i 2030. Og som skubber i retning af det ambitiøse mål, at Danmark i 2050 er klimaneutral – altså, at vi ikke udleder flere drivhusgasser, end vi er i stand til at optage.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum