Dansk Byggeri

Lejere i 4.400 nordsjællandske almene boliger får besøg af håndværkeren

Del

Der er godt nyt til lejerne i almene lejligheder og rækkehuse i de nordsjællandske kommuner. Mere end 4.400 almene boliger i Nordsjælland vil blive renoveret inden for de næste par år, viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Rudersdal, Furesø og Frederikssund er topscorere. Her kan lejere i hhv. 959, 684 og 602 almene boliger se frem til, at deres hjem bliver forbedret.

Istandsættelserne er et resultat af den politiske boligaftale, som Folketinget netop har vedtaget, og som betyder, at Landsbyggefonden med det samme kan igangsætte planlagte renoveringsprojekter i almene boliger over hele landet for over 18 mia. kr. Penge, som lejerne selv har sparet op over flere år.

- Rigtig mange af vores almene boliger er nedslidte og trænger til at blive isoleret, repareret og få skiftet blandt andet tage og vinduer. Det vil give billigere varmeregning for beboerne, og dermed også gavne klimaet. Samtidig vil de mange renoveringsprojekter betyde flere lokale arbejdspladser hos håndværkere og byggevirksomheder, der har det svært oven på coronakrisen, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen.

Ser man på, hvor mange penge, der er sat af til de enkelte projekter, er det de almene boliger i Fredensborg, der er topscorer. Her står hver bolig i til at blive renoveret for over en halv million kr. i gennemsnit. Mens almene lejligheder og rækkehuse i Helsingør Kommune bliver renoveret for 448.000 kr. i gennemsnit og for 369.000 kr. i Furesø Kommune.

 
 

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen, telefon 40 50 26 40

Regionskonsulent for Dansk Byggeri Nordsjælland & Lolland-Falster Anders Hjorth Jensen, aje@danskbyggeri.dk, 27 13 49 89

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, 21 24 47 02

Vedhæftede filer

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Corona har ikke fået udenlandske håndværkere til at blive hjemme26.8.2020 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ikke fået de udenlandske medarbejdere i bygge- og anlægsvirksomhederne til at rejse hjem i større antal. Efter en nedgang på godt 1.600 fra marts til april steg tallet hurtigt igen. Og i juni var antallet af udenlandske medarbejdere oppe på niveau med juni sidste år, viser en analyse fra Dansk Byggeri, der er lavet på baggrund af tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum