Haderslev Kommune

Legeskibet besøger Haderslev

Del

Den 9. til 13. august stævner Legeskibet ind i Haderslev Havn og inviterer børn i alle aldre ombord til nogle hyggelige dage med parkour, klatring, spil, dans, gamle lege og meget mere. Aktiviteterne er gratis og alle er velkomne.

Legeskibet lægger til i Haderslev Havn ved kunsthuset Det Gamle Havnekontor. På kajen opstilles to specielt indrettede containere, som indbyder til maritimt inspirerede lege, dans, akrobatik, klatring og meget andet. I 5 dage danner Legeskibet og legeområdet på havnen rammen om sjove og spændende aktiviteter for borgere, turister, foreninger og kommunale samarbejdspartnere.

Legeskibet er åbent for alle i hverdagene fra kl. 15 til 17 samt i weekenden fra kl. 10 til 16. Lørdag er der Store Legedag på.

Under Legeskibets ophold i Haderslev vil der blive afviklet skræddersyede legeforløb for kommunens skolefritidsordninger, ligesom der er planlagt 3 særlige forløb, som har relation til havnens og Jomfrustiprojektets udvikling:

  • Design & Leg for Ungdomsrådet og repræsentanter fra skolernes elevråd.
  • Skattekisten for kommunale konsulenter, foreningsledere, kulturformidlere m.fl.
  • Visionssejlads for den politiske og administrative styregruppe vedr. udvikling af Jomfrustien, styregruppen for Haderslev Havn samt andre relevante personer.

Det er Haderslev Kommune, som har inviteret Legeskibet til Haderslev og formålet med de 3 særlige forløb er, at de skal inspirere til en ny kultur omkring Jomfrustien og havnearealet, så by- og havnelivet i fremtiden bringes tættere på hinanden.

Om Legeskibet

Legeskibet er en sejlende udgave af Gerlev Legepark, der vækker lysten til leg og glæden ved bevægelse. Skibet er sat i søen for at bevare, opfordre og stimulere byers evne til at lege, fordi leg er et væsentligt element i vores kultur. Det er gennem den undersøgende leg, at man finder sig selv og hinanden.

Legeskibet bygger på viden og erfaringer fra Gerlev Legepark, som i 2014 blev udnævnt til europæisk center for leg og legeudvikling af den globale idrætsorganisation TAFISA.

Gerlev Legepark, Gerlev Idrætshøjskole og Lauritzen Fonden har indgået et femårigt samarbejde omkring Legeskibet med henblik på at udvikle den særlige danske bevægelses- og legekultur. Samarbejdet er det største i Danmark mellem en idrætshøjskole og en fond, idet Lauritzen Fonden har bevilget 16 mio. kr. til projektet. Mere end 4 mio. danskere bor i nærheden af en havn og vil umiddelbart kunne få glæde af Legeskibet, når det igennem sine store sommertogter besøger en lang række danske havnebyer. I år er tredje sommer, Legeskibet er på sommertogt.

Læs mere på www.legeskibet.dk

Kontakter

Jørn Mejer
Chefkonsulent i Børn og Kulturservice
74 34 17 40
jmha@haderslev.dk

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum