Dansk Byggeri

Lang vej til studiet får flere til droppe ud

Del

Studerende i Odense med mere end 12 kilometer mellem hjem og uddannelse springer i højere grad fra deres uddannelse, end studerende der bor tættere på. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri, der peger på, at flere små boliger og studieboliger i universitetsbyerne er nødvendige.

Når de studerende starter på en videregående uddannelse i Odense, har de i gennemsnit 25 kilometer mellem studie og bolig. Et år efter studiestart har flere fundet en bolig tættere på studiet, og afstanden er skåret ned til i gennemsnit 16 kilometer. Blandt de studerende, som er stoppet på deres uddannelse, har 45 procent i gennemsnit mere end 12 kilometer mellem hjem og studie et år efter studiestart. For de forsat studieaktive var andelen af studerende med så lang afstand kun 22 procent.

Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

- Når afstanden mellem hjem og uddannelse over tid bliver mindre, er det fordi, det er vigtigt for de studerende. Ellers ville de ikke brug tid og energi på at jagte en ny bolig i nærheden af studiet. Tallene giver et billede af, at lang vej mellem bolig og studie er en af flere årsager til, at nogle unge dropper eller opgiver deres uddannelse. For de studerende i Odense, der i løbet af året er stoppet på studiet, er den gennemsnitlige afstand mellem hjem og studie oppe på næsten 37 kilometer et år efter studiestart, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Jacob Hangaard.

Dansk Byggeri vurderer med udgangspunkt i de studerendes bopæls- og frafaldsmønstre, at der samlet set er mangel på studieboliger til 10-11.000 studerende i landets store uddannelsesbyer. Heraf til 1.600 studerende i Odense.

- I bund og grund handler det om at give de unge de bedste betingelser for at gennemføre deres uddannelse, så de kan komme ud på arbejdsmarkedet og bruge den. Flere små boliger og studieboliger til de studerende i universitetsbyerne kan være med til at mindske frafaldet fra de videregående uddannelser, og boligerne vil derfor være en investering i Danmarks fremtidige velstand, siger Jacob Hangaard, økonomisk konsulent i Dansk Byggeri.

 

Kontakter

Økonomisk konsulent i Dansk Byggeri Jacob Hangaard, telefon 61 66 53 58
Pressekonsulent i Dansk Byggeri Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Lejere i 4.400 nordsjællandske almene boliger får besøg af håndværkeren2.6.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Der er godt nyt til lejerne i almene lejligheder og rækkehuse i de nordsjællandske kommuner. Mere end 4.400 almene boliger i Nordsjælland vil blive renoveret inden for de næste par år, viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Rudersdal, Furesø og Frederikssund er topscorere. Her kan lejere i hhv. 959, 684 og 602 almene boliger se frem til, at deres hjem bliver forbedret.

Investeringer i veje kan redde arbejdspladser og forbedre infrastrukturen29.5.2020 07:11:41 CESTPressemeddelelse

Statens og kommunernes investeringer i veje og broer er på fem år faldet med 29 procent, viser en ny analyse. Derfor er det ifølge Dansk Infrastruktur positivt, at kommunerne nu har mulighed for at fremrykke anlægsinvesteringer for 2,5 mia. kr. Det kan redde arbejdspladser under coronakrisen og samtidig forbedre infrastrukturen. Men der er brug for flere investeringer i årene fremover, lyder vurderingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum