DI - Dansk Byggeri

Lang vej til studiet får flere til droppe ud

Del

Studerende i København, Lyngby, Roskilde og på Frederiksberg med mere end 12 kilometer mellem hjem og uddannelse springer i højere grad fra deres uddannelse, end studerende der bor tættere på. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri, der peger på, at flere små boliger og studieboliger i universitetsbyerne er nødvendige.

Når de studerende starter på en videregående uddannelse i København, Lyngby, Roskilde og på Frederiksberg, har de i gennemsnit 17 kilometer mellem studie og bolig. Et år efter studiestart har flere fundet en bolig tættere på studiet, og afstanden er skåret ned til i gennemsnit 11 kilometer. Blandt de studerende, som er stoppet på deres uddannelse, har 40 procent i gennemsnit mere end 12 kilometer mellem hjem og studie et år efter studiestart. For de forsat studieaktive var andelen af studerende med så lang afstand kun 26 procent.

Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

- Når afstanden mellem hjem og uddannelse over tid bliver mindre, er det fordi, det er vigtigt for de studerende. Ellers ville de ikke bruge tid og energi på at jagte en ny bolig i nærheden af studiet. Tallene giver et billede af, at lang vej mellem bolig og studie er en af flere årsager til, at nogle unge dropper eller opgiver deres uddannelse. For de studerende i hovedstadsområdet, der i løbet af året er stoppet på deres uddannelse, er den gennemsnitlige afstand mellem hjem og studie oppe på 22,2 kilometer et år efter studiestart, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Jacob Hangaard.

Dansk Byggeri vurderer med udgangspunkt i de studerendes bopæls- og frafaldsmønstre, at der samlet set er mangel på studieboliger til 10-11.000 studerende i landets store uddannelsesbyer. Heraf til 6.000 studerende i hovedstadsområdet.

- I bund og grund handler det om at give de unge de bedste betingelser for at gennemføre deres uddannelse, så de kan komme ud på arbejdsmarkedet og bruge den. Flere små boliger og studieboliger til de studerende i universitetsbyerne kan være med til at mindske frafaldet fra de videregående uddannelser, og boligerne vil derfor være en investering i Danmarks fremtidige velstand, siger Jacob Hangaard, økonomisk konsulent i Dansk Byggeri.

 
 

Kontakter

Økonomisk konsulent i Dansk Byggeri Jacob Hangaard, telefon 61 66 53 58
Pressekonsulent i Dansk Byggeri Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Links

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

72 16 00 00http://www.danskbyggeri.dk

 

 
 

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Reglerne for kontrol og kvalitetssikring af beton og betonbyggerier er fuldt ud betryggende17.12.2020 13:57:51 CETPressemeddelelse

Sagen om den dårlige betonkvalitet i Njals Tårn giver ikke anledning til at ændre praksis for, hvordan kvalitetssikring af beton og betonarbejde på byggepladsen gennemføres, mener DI Dansk Byggeri og Dansk Beton. Gældende regelsæt og standarder for beton og betonarbejdet på byggepladsen er tilstrækkelige, hvis de vel at mærke følges, til at sikre en tilstrækkelig god kvalitet af betonbyggeri.