Landsdækkende stafet og økologisk inspirationsrejse for professionelle køkkener

Den bæredygtige omstilling åbner for et helt nyt gastronomisk sprog og for en ny, spændende økologisk dagsorden i de professionelle køkkener. Hvordan sproget skal udvikles, smagen skal udfordres og kreativiteten skal udfolde sig, kan køkkenprofessionelle i hele Danmark få meget mere input til, når Økologisk Landsforening og Kost & Ernæringsforbundet inviterer til netværksstafet i fem danske byer fra midten til slutningen af august.
”Vi samler en perlerække af spændende oplægsholdere og lokale producenter, som vil inspirere med deres ideer til, hvordan man som professionel kommer videre med den bæredygtige og økologiske omstilling både på tallerkenen og i tankesættet,” forklarer Torben Blok, som er markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening.
Med gennem hele landet er kok, restaurantejer og TV-vært, Adam Aamann i front for en dialog med deltagelse af bl.a. repræsentanter fra Kost & Ernæringsforbundet om, hvordan de køkkenprofessionelle kan være med til at skubbe yderligere til den bæredygtige omstilling. Madkunstner Mette Martinussen og kok Liselotte Gregers Andersen fra KEN Storkøkken inviterer på både frokost og kagebord, hvor økologiske bælgfrugter spiller en hovedrolle. Ved hvert stafetstop vil deltagerne desuden kunne møde lokale økologiske ildsjæle, der brænder for det grønne og bæredygtige køkken.
Netværksstafet for fremtidens økologiske køkken foregår på Comwells hoteller, som også er samarbejdspartner på arrangementerne. Kokke og hotelchefer deltager lokalt med oplæg om, hvordan en af landets største hotelkæder bruger økologi og bæredygtighed i hverdagen.
Tirsdag d. 17. august skydes stafetten i gang på Comwell i Aalborg. Herefter følger Aarhus d. 19. august, Kolding d. 24. august, Køge d. 26. august og afsluttes i København på Comwell Copenhagen Portside d. 31. august. Arrangementet er henvendt til køkkenprofessionelle i både den private og offentlige sektor. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.
Læs mere herom på: https://okologi.dk/vi-tilbyder/arrangementer/
Kontakter
Torben Blok, markedschef for Foodservice, Økologisk Landsforening
Telefon: 29 61 69 34 Mail: tob@okologi.dk
Vivienne Kallmeyer, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening
Telefon: 25 42 93 02 Mail: vk@okologi.dk
Billeder

Links
Information om Økologisk Landsforening
I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.
Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Finansminister Nicolai Wammen besøger økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer siden 201912.9.2025 08:39:21 CEST | Pressemeddelelse
Mandag den 15. september klokken 12.00 lægger finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser.
Her og nu: Videoklip fra Økologisk Høstmarked6.9.2025 13:11:26 CEST | Pressemeddelelse
Redaktioner kan frit bruge dugfriske videoklip fra Lille Østergård Økologi – en af 26 gårde, der lige nu holder høstmarked. Gæsterne fejrer årets høst sammen med landmænd, der undgår sprøjtegifte, og har plads til flere sommerfugle og et godt økologisk køb i markedsboderne.
Denne weekend: Høstmarked uden sprøjtegifte over hele landet5.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Traktortur, pluk-selv-æbler og -grøntsager, hop i halm, hør levende musik og spis ved langborde. Det bugner med oplevelser fra jord til bord denne weekend d. 6. og 7. september, hvor de økologiske gårde åbner dørene til Økologisk Høstmarked. Det er for alle og gratis.
Finansloven afspejler regeringens økologiske fordoblingsmål29.8.2025 11:58:56 CEST | Pressemeddelelse
Pressekommentar fra Økologisk Landsforening til finanslovsforslaget for 2026.
De professionelle køkkener køber mere økologi – nu skal vi tale om de næste skridt26.8.2025 09:19:22 CEST | Pressemeddelelse
Salget af økologiske fødevarer til foodservice steg med seks procent fra 2023 til 2024. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Økologisk Landsforening ser frem mod de næste skridt og kalder på mere politisk prioritering, mere vidensdeling og en større bevidsthed.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum