OKNygaard A/S

Landsdækkende anlægsgartner øger jobmulighederne – og skaber succesoplevelser

Del

Anlægsgartnervirksomheden OKNygaard vil vise, at det at være bæredygtig kræver at tænke sit ansvar bredt – også som arbejdsgiver i et dansk velfærdssamfund, der ellers giver en støttende hånd. Derfor styrker de nu karrieremulighederne for mennesker med udfordringer på arbejdsmarkedet.

Med et nyt initiativ vil OKNygaard styrke flere menneskers tilknytning til arbejdsmarkedet. Medarbejderne på billedet er ikke relateret til historien
Med et nyt initiativ vil OKNygaard styrke flere menneskers tilknytning til arbejdsmarkedet. Medarbejderne på billedet er ikke relateret til historien

Hos OKNygaard har det altid været en integreret grundtanke, at alle skal have en chance på arbejdsmarkedet. I virksomhedens elleve afdelinger er der bl.a. ansat mange fleksjobbere. Derfor ligger det også lige for, når et nyt initiativ fra moderselskabet idverdes bæredygtighedsstrategi skal integreres. Her er målet, at antallet af stillinger skal øges med 5 % årligt for mennesker, der er udfordret på arbejdsmarkedet.

For OKNygaards administrerende direktør, Ole Kjærgaard, handler initiativet i høj grad om at give mennesker flere udviklings- og beskæftigelsesmuligheder: 

”Vi tror i OKNygaard på, at kompetente medarbejdere er nogle, man skaber. Derfor sætter vi gerne rammer, hvor vi kan skabe dygtige og motiverede medarbejdere. Vi oplever, at det kommer flerfoldigt tilbage, fordi mange bliver hos os, udvikler sig og får nye karrieremuligheder internt. Hvis folk efterfølgende rykker videre til en anden virksomhed, har vi sikret mere arbejdskraft til branchen, men endnu mere vigtigt: Vi har givet dem kompetencer, som de kan bruge i fremtiden.”

Som en del af idverde og koncernens bæredygtighedsstrategi skal arbejdsindsatsen i OKNygaard nu systematiseres, men anlægsgartnervirksomheden har allerede en god idé om, hvor de kan intensivere deres arbejde. 

En ny chance – og god hjælp for kollegerne
OKNygaard har nemlig flere gode oplevelser med i bagagen, når det kommer til skabelsen af nye jobs. Det vidner Olivers historie om. To gange om ugen møder han trofast ind hos OKNygaard i Aarhus, hvor han i sit fleksjob hjælper med opgaver som hækklipning, træbeskæring, lugning og renhold af børnehaver og plejecentre. Arbejdsopgaverne bliver bestemt om morgenen, når han møder ind, så han kan hjælpe de kolleger, der har mest travlt.  

For Oliver var det en ideel mulighed at blive en del af OKNygaard:

”Jeg ønskede et job, hvor jeg kunne være udendørs og få brugt min kræfter, og så var OKNygaard faktisk én af de virksomheder, jeg selv gerne ville ind i. Heldigvis ville de gerne have mig på prøve, og det fungerede rigtig godt, så jeg blev fastansat i et fleksjob. Så længe jeg får at vide, hvilke opgaver jeg skal løse og hvordan, så tager jeg gerne fat i alle slags opgaver’’, udtaler han. 

Det har dog ikke kun været arbejdsopgaverne, der har givet Oliver glæde i hverdagen. Også det sociale sammenhold har gjort en forskel, fortæller han videre: 

”Jeg glæder mig til at møde ind på arbejde, og jeg har det rigtig godt med mine kolleger. Selvom jeg selvfølgelig sætter mest pris på vejret, når solen skinner, så er jeg glad for at være ude i alt slags vejr – om det så er sne, regn eller blæst. Vinteren føles heller ikke så lang, når man opholder sig ude og kan se årstiden skifte”. 

Mere mangfoldighed i stillinger fremadrettet
OKNygaard mener, at de har gode forudsætninger for at skabe de rette rammer og arbejdsforhold - selv for dem, der ikke passer ind i den traditionelle ’jobkasse’. Derfor vil de nu se på, hvordan de kan operationalisere initiativet yderligere, bl.a. gennem samarbejde med TAMU – en praktisk uddannelse for unge, der står udenfor arbejdsmarkedet af sociale eller andre årsager. Derudover har alle OKNygaards elleve afdelinger tæt kontakt med jobcentre om eksempelvis jobprøvning, fleksjob og seniorjobs.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Med et nyt initiativ vil OKNygaard styrke flere menneskers tilknytning til arbejdsmarkedet. Medarbejderne på billedet er ikke relateret til historien
Med et nyt initiativ vil OKNygaard styrke flere menneskers tilknytning til arbejdsmarkedet. Medarbejderne på billedet er ikke relateret til historien
Download

Information om OKNygaard A/S

OKNygaard A/S
OKNygaard A/S
Rosbjergvej 5G, Årslev
8220 Brabrand

+45 7021 5400https://oknygaard.dk/

OKNygaard – hele Danmarks anlægsgartner og klimaentreprenør

Vores ambition er klar – vi vil være dem, der skaber, anlægger og vedligeholder Danmarks grønne udearealer og byrum – og vi vil være anerkendt som Danmarks førende anlægsgartner og klimaentreprenør både lokalt og landsdækkende.

Vi har hovedkontor i Aarhus og 10 afdelinger fordelt over hele Danmark. Det giver os mulighed for at arbejde for både store landsdækkende og mindre lokale kunder – vi er nemlig altid lige i nærheden. I højsæsonen er flere end 600 anlægsgartnere og klimaspecialister klar til at løse kundernes opgaver, uanset hvor i landet der er brug for os. 

OKNygaard er kendt for god service, faglig stolthed og komplette løsninger. Det er ikke bare noget, vi siger, det er dét, vi gør. Vi sætter en ære i en velstyret proces med god dialog og grundig kvalitetssikring – det gælder, når vi udfører drift og vedligeholdelse, når vi løser anlægsopgaver, når vi leverer klimasikring eller skaber nye biodiverse grønne byrum.

Som en del af Europas største anlægsgartnergruppe, idverde, kan vi trække på kompetencer og erfaringer fra Frankrig, England, Holland, Tyskland og Schweiz, og vores medarbejdere får nye muligheder for at uddanne og videreudvikle sig på tværs af landegrænser.

Følg pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Naturbaseret klimatilpasningsprojekt hos boligforening gøres rentabelt med nyt samarbejde13.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hos boligforeningen Olufsgaard II, afd. A i Kastrup skal ejendommens udearealer genskabes efter en større altanudskiftning. Men i stedet for genetablering af de store græsarealer kanaliseres udgiften over i et klimatilpasningsprojekt, hvor Tårnby Forsyning tilbagebetaler 40% af tilslutningsbidraget for, at beboerne selv håndterer deres tag- og overfladevand via lokal nedsivning. Anlægsgartner og klimaentreprenør OKNygaard har vundet opgaven ved hjælp af samskabelse og en mere naturbaseret løsning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum