Indenrigs- og Boligministeriet

Landdistriktspuljen åbner for en ny runde med 25 mio. kroner, der skal styrke ’det gode landsbyliv’

Del

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek åbner i dag for 2. ansøgningsrunde under Landdistriktspuljen 2021, hvor 25 mio. kr. uddeles til forsøgsprojekter i landdistrikterne.

De 25 mio. kr. udloddes til projekter i landsbyer under temaet ’det gode landsbyliv nu og i fremtiden’. Med dette tema vil rundens midler blive prioriteret til projekter, der fx:

  • Søger at fastholde lokale arbejdspladser, lokale fritidstilbud, et lokalt udbud af offentlige funktioner mv. i landsbyer og mindre byer.
  • Understøtter omstilling og udvikling af landsbyer og mindre bysamfund i landdistrikterne.

Midlerne skal være med til at styrke den lokale udvikling i landsbyer over hele landet:

”Landsbyerne er typisk kendetegnet ved et stærkt sammenhold og et rigt foreningsliv. Men med centraliseringen er rigtig mange offentlige funktioner, lokale tilbud og arbejdspladser flyttet længere væk fra borgerne i landdistrikterne. Derfor har jeg valgt, at midlerne i denne runde skal bringe nærhed tilbage og styrke det gode liv i de små bysamfund, hvor frivillige og ildsjæle holder hjulene i gang,” siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.

Fakta om Landdistriktspuljen:
I 2021 er der med i alt 62 mio. kroner et rekordhøjt beløb i Landdistriktspuljen. Heraf vil 55,4 mio. kr. blive uddelt til projekter i tre åbne ansøgningsrunder i løbet af året. Landdistriktspuljens første runde blev udmeldt i februar og havde ansøgningsfrist i april.

Ansøgninger til Landdistriktspuljen bliver vurderet af Det Rådgivende Udvalg for Landdi-striktspuljen, som består af formand Finn Jorsal, Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Nils Natorp.

Ansøgninger til Landdistriktspuljens anden runde 2021 skal være Bolig- og Planstyrelsen i hænde inden 30. juni kl. 12.00.

Se ansøgningsskemaer og vejledninger for forsøgsprojekter på Livogland’s underside om Landdistriktspuljen.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål om Landdistriktspuljen, kan du kontakte Bolig- og Planstyrelsen på tlf. 41 71 78 97 (alle hverdage kl. 10-12) eller på landdistriktspulje@erst.dk

Nøgleord

Links

Information om Indenrigs- og Boligministeriet

Indenrigs- og Boligministeriet
Indenrigs- og Boligministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

https://im.dk/

Følg pressemeddelelser fra Indenrigs- og Boligministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Indenrigs- og Boligministeriet

Tocifret millionbeløb på vej til landdistrikterne, områder med mange vindmøller og initiativer på de små øer24.6.2021 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

42 ansøgere fra hele landet får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Indenrigs- og Boligministeriets Landdistriktspulje. Tilsammen modtager de ca. 13,9 millioner kroner i støtte til projekter, der kan skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne, i områder med vindmøller og til lokale initiativer på de danske småøer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum