Dansk Byggeri

Længst ventetid på en byggetilladelse i Hvidovre

Del

Der er stor forskel på, hvor lang tid kommunerne i hovedstadsområdet er om at give grønt lys til at bygge et nyt hus eller en ny kontorbygning. Vallensbæk er hurtigst, hvorimod Hvidovre og Dragør har nogle af de længste ventetider i hele landet. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

Mens Vallensbæk Kommune sagsbehandler byggetilladelser på i gennemsnit 5 dage, så tager det i gennemsnit 103 dage i Hvidovre og 92 dage i Dragør. Også i Tårnby, Brøndby, København og Herlev kræver det en god portion tålmodighed at vente på grønt lys til at bygge et nyt hus til familien eller en ny lagerhal til virksomheden. Her er den gennemsnitlige ventetid henholdsvis 85, 80, 78 og 73 dage.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

- Det er fra den ene yderlighed til den anden. Vallensbæk er Danmarks absolut hurtigste til at sagsbehandle byggetilladelser, mens Hvidovre, Dragør, Tårnby, Brøndby, Greve og København har nogle af Danmarks længste ventetider. Det er godt gået af Vallensbæk, som i flere år har været den hurtigste i hele landet. Desværre har mange af hovedstadskommunerne i flere år ligger i den modsatte ende. Det er helt uacceptabelt, når det i gennemsnit tager tre måneder eller mere at sagsbehandle en byggetilladelse, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou.

Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunen har modtaget alle oplysninger i forhold til byggesagen, og byggesagen dermed er fuldt oplyst. Ventetiden skal derfor vurderes ud fra, at det udelukkende er den tid, som kommunen bruger på at behandle byggesagen. Ifølge Dansk Byggeri Hovedstaden bør den gennemsnitlige ventetid i kommunerne som hovedregel ikke overstige 14 dage.

- Det er desværre kun i Vallensbæk, at den service findes, og Ballerup er godt på vej. Men ellers tager det i gennemsnit fra 38 dage i Ishøj til over hundrede dage Hvidovre, og det er ganske enkelt ikke rimeligt. Byggeloven er den samme i hele landet, så kommunerne burde kunne klare opgaven på nogenlunde samme tid, siger Mads Raaschou.

I hovedstadsområdet er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for alle kommuner det seneste år faldet fra 63 dage til 60 dage.

- Heldigvis går det i den rigtige retning, men det ændrer ikke på, at ansøgningerne ligger alt for længe hos kommunerne. Noget af forklaringen er i nogle kommuner, at der bliver bygget rigtig meget, men det er ikke nogen undskyldning, fordi her skal kommunerne være gearet til at klare stigende efterspørgsel, siger Mads Raaschou, formand for dansk Byggeri Hovedstaden.

 
 

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou, telefon 28 44 00 88
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Hovedstaden Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Pressekonsulent i Dansk Byggeri Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Meget positivt at der tegner sig bred politisk opbakning til at forbedre håndværkerfradraget8.4.2020 13:57:50 CESTPressemeddelelse

Lige nu er telefonen meget stille hos mange håndværkere. En ny spørgeundersøgelse blandt medlemsvirksomhederne fra Dansk Byggeri viser, at lige knap halvdelen af virksomhederne oplever, at private kunder annullerer deres ordrer. Derfor hilses det meget velkomment, at der nu er udsigt til en bred politisk opbakning i Folketinget til at hæve håndværkerfradraget og gøre det mere fleksibelt i år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum