Folkekirkens Nødhjælp

Læg vinterhjælp til ukrainske familier under juletræet

Del

Folkekirkens Nødhjælp udvider den populære ’Giv en ged’-kampagne med en ny velgørenhedsgave. Den nye gave hedder 'Giv en flyverdragt' og skal hjælpe sårbare ukrainske familier igennem den iskolde vinter.

Foto: Antti Yrjönen / FCA
Foto: Antti Yrjönen / FCA

Hver eneste jul giver tusindvis af danskere velgørende gaver til familie, venner og bekendte igennem Folkekirkens Nødhjælp. Det kan for eksempel være en ged, en køkkenhave eller en kylling. Alt sammen konkret og vigtig hjælp, der går til verdens fattigste mennesker.

I år kan danskerne også lægge vinterhjælp til sårbare ukrainske familier under juletræet. Som noget nyt har Folkekirkens Nødhjælp nemlig udvidet gavekataloget med 'Giv en flyverdragt'.

Gaven koster 295 kroner og går til vinterhjælp til sårbare ukrainske familier, der ikke har haft mulighed for at flygte fra krigens rædsler. Vinterhjælpen kan være flyverdragter og andet varmt tøj, men det kan også være husly, varm mad og drikke, tæpper, dyner og materialer til at vintersikre ødelagte hjem.

”Lige nu er temperaturen allerede langt under frysepunktet mange steder i Ukraine. Tusindvis af familier går en lang og barsk vinter i møde med iskolde temperaturer, der vil koste menneskeliv, hvis vi ikke handler nu. De voldsomme angreb mod elforsyningen gør en vanskelig vinter endnu sværere at komme igennem. Uden strøm er der mange steder heller ingen vand i vandhanerne eller gas til opvarmning. Det rammer alle, og ikke mindst de millioner af ukrainske familier, der er drevet på flugt, og som bor på skoler, institutioner og i midlertidige centre,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

”Vi er enormt glade for den opbakning og de penge, danskerne har doneret til vores arbejde i Ukraine. Og her på vej ind i de hårdeste og koldeste vintermåneder bliver der brug for endnu mere hjælp. Vi er til stede over hele Ukraine, og vi håber på endnu mere opbakning og vinterhjælp fra danskerne,” siger generalsekretæren.

Folkekirkens Nødhjælp har i år åbnet kontorer i Ukraine og er til stede med livreddende nødhjælp og følger hele tiden krigens udvikling, så den rigtige hjælp bliver uddelt.

Organisationen hjælper de allermest udsatte familier, der ikke har haft mulighed for at flygte ud af Ukraine. Det omfatter tusindvis af børn og ældre mennesker.

Foruden vigtig nødhjælp har organisationen også fokus på minerydning og anden ueksploderet ammunition, som er til stor fare for de millioner af civile, der vender tilbage til sønderbombede byer.

________________________________

Sådan fungerer 'Giv en flyverdragt'

Du køber et gavekort og giver det til en, du holder af. Pengene går til at sikre vinterhjælp til krigsramte familier i Ukraine. Et gavekort er med til at sikre, at familier på flugt i Ukraine og i grænseområderne, kommer sikkert igennem den barske vinter.

Læs mere om ’Giv en flyverdragt’ her.

Nøgleord

Billeder

Foto: Antti Yrjönen / FCA
Foto: Antti Yrjönen / FCA
Download
Foto: Antti Yrjönen / FCA
Foto: Antti Yrjönen / FCA
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.