Københavns Professionshøjskole

Kvote 1: Flere uddannelser oplever corona-effekt på ansøgertallet

Del

Ansøgningsfristen for kvote 1 til de videregående uddannelser er netop overstået, og Københavns Professionshøjskole kan notere sig en fremgang i antallet af ansøgninger i forhold til sidste år

Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole
Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole

I år har Københavns Professionshøjskole modtaget 26.209 ansøgninger, heraf 7.956 førsteprioritetsansøgninger til vores 20 professionsuddannelser. Til sammenligning lød tallet på 24.481 ansøgninger i 2019, hvoraf 7.818 var førsteprioritetsansøgninger.

Hvis man dykker ned i tallene, så er det blandt andet de professioner, som har været meget i fokus under coronakrisen, som har oplevet en stigende interesse. Det drejer sig om sygeplejerskerne, som har været frontpersonale under krisen. Katastrofe- og risikomanagerne har haft travlt med at håndtere krisesituationen i virksomheder og offentlige myndigheder.

Sygeplejerskeuddannelsen har modtaget 1.653 førsteprioritetsansøgninger, hvilket er 82 flere end i 2019, som ellers i forvejen var et år med flot ansøgertal. Laborantuddannelsen har i år modtaget 218 førsteprioritetsansøgninger. Det er en stor fremgang i forhold til 2019, hvor 118 havde uddannelsen som førstevalg. Endelig har katastrofe- og risikomanageruddannelsen fået 206 førsteprioritetsansøgninger. 54 flere end sidste år.

”Det er tydeligt, at coronakrisen har skabt ekstra opmærksomhed om flere af vores uddannelser. Flere unge vælger at søge ind på de uddannelser, som har fået meget omtale og ros under krisen, hvor man kan gøre en forskel for andre mennesker”, siger studiechef Rasmus Weinreich fra Københavns Professionshøjskole.

Til gengæld har uddannelser som pædagog og lærer ikke oplevet en stigning i antallet af ansøgninger. Læreruddannelsen oplever nogenlunde samme søgning som i 2019, mens pædagoguddannelsen går en smule tilbage.

”Hovedstadsområdet har hårdt brug for flere lærere og pædagoger i de kommende år, så det er lidt ærgerligt, at disse uddannelser ikke har oplevet samme fremgang som flere af sundhedsuddannelserne. Og vi kommer desværre også til at afvise mange kvalificerede ansøgere til sygeplejerskeuddannelsen, da der ikke stilles ret mange ekstra praktikpladser til rådighed, selvom behovet er meget stort”, fortæller rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole.

Folketinget besluttede i sidste måned at oprette 5.000 ekstra studiepladser på landets videregående uddannelser, da politikerne forventer et øget pres på uddannelsessystemet pga. coronakrisen.

Der sendes optagelsesbreve ud til de nye studerende den 28. juli. Samtidig åbner Københavns Professionshøjskole for efteroptag, så det er muligt at søge ind på de uddannelser, der har ledige pladser.

For yderligere oplysninger:

Stefan Hermann, rektor for Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26 13 73 97

Rasmus Weinreich Holm, studiechef på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 51 63 28 60

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole
Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole
Download

Links

Information om Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole
Københavns Professionshøjskole
Humletorvet 3
1799 København V

http://www.kp.dk

Københavns Professionshøjskole er hovedstadsregionens nye uddannelsesinstitution. Vi leverer praksisnær uddannelse og forskning til hele velfærdssamfundet og har en ambition om at tilbyde de studerende uddannelse af højeste kvalitet.

Københavns Professionshøjskole blev officielt en realitet pr. 1. marts 2018 som følge af en fusion mellem Professionshøjskolen Metropol og Professionshøjskolen UCC.

Vi har mere end 21.000 studerende og kursister fordelt på bl.a. 21 videregående uddannelser og mere end 40 diplomuddannelser.

Knap 2.000 ansatte driver og udvikler uddannelserne og forskningsindsatsen på 11 adresser i hovedstadsområdet, i Nordsjælland, på Bornholm og i Aarhus.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum