Ase

Kvinder foretrækker lovbestemt mindsteløn mod social dumping

Del
Danmark kæmper en ensom kamp mod EU´s mindstelønsdirektiv, men faktisk er der opbakning fra de kvindelige lønmodtagere på det danske arbejdsmarked til at bruge lovbestemt mindsteløn til bekæmpelse af social dumping. Således vil fire ud af ti kvinder gå nye veje og foretrækker lovbestemt mindsteløn som løsningsmodel i forhold til social dumping herhjemme. Kun hver tredje kvinde mener, at udfordringen med social dumping bedst løses ad traditionel vej, som hovedparten af mændene foretrækker, viser Wilke-undersøgelse foretaget for Ase.

EU's beskæftigelsesministre ventes på Rådsmødet i Bruxelles mandag at lægge sidste hånd på indstillingen til EU's mindstelønsdirektiv og godkende en fælles holdning. Her står den danske regering - med et enigt Folketing bag sig - isoleret og alene i sin modstand, efter at Sverige angiveligt har stillet sig tilfreds med nogle ændringer i teksten.

Men de danske politikernes indædte kamp mod lovbestemt mindsteløn er langtfra dækkende for holdningen blandt de danske lønmodtagere, pointerer Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør, Ase.

”Mere end hver tredje lønmodtager bakker op om, at der vedtages en mindsteløn for hele arbejdsmarkedet som værn mod social dumping. Et ønske blandt danske lønmodtagere som ignoreres i debatten om den danske models evner – eller mangel på samme – til at sikre gode løn- og arbejdsforhold for alle på arbejdsmarkedet,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Samlet set er der dødt løb mellem tilhængere af lovbestemt mindsteløn versus overenskomstaftaler mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Reelt er det kun fire ud af ti lønmodtagere, som foretrækker den danske model, hvor udfordringerne med social dumping løses – som i dag – via overenskomstaftaler mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, viser undersøgelsen.

”I det danske Folketing er der ingen partier, som bakker om op lovbestemt mindsteløn. Som følge heraf modarbejder den danske regering og de danske EU-parlamentarikere EU´s kommende mindstelønsdirektiv. Men Folketinget kan ikke finde opbakning blandt de danske lønmodtagere i modstanden mod lovbestemt mindsteløn. Tværtimod. Ligesom i sagen om øremærket barsel ser Folketinget ud til at være ude af trit med holdningen hos lønmodtagerne,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:


Karsten Mølgaard Jensen, adm. dir: 40130897


Troels Krog, chef for Politik og Presse: 21359026

Links

Information om Ase

Ase
Ase
Frederikskaj 4
2450 København SV

+45 7013 7013https://www.ase.dk

Følg pressemeddelelser fra Ase

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ase

Jobcentre et oplagt sted at spare - rekordmange ansatte hjælper historisk få ledige15.8.2022 12:51:20 CEST | Pressemeddelelse

Besparelser på landets 94 kommunale jobcentre er genstand for opmærksomhed fra politiske partier på udkig efter finansiering af nye politiske udspil. Ikke mindst Venstre, der i dag også vil pege på netop jobcentrene som et område med stort effektiviseringspotentiale – og det giver god mening. Trods gunstige konjunkturer og rekordlav ledighed er der historisk mange ansatte på jobcentrene, pointerer Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase.

Ase: Ny aftale giver grobund for at flytte hele jobindsatsen til a-kasserne24.6.2022 14:59:55 CEST | Pressemeddelelse

Et vigtigt skridt på vejen mod et mere helstøbt, forenklet og økonomisk effektiv beskæftigelsesforløb med større fokus på med fuld metodefrihed og digitale samtaler at sikre en individorienteret indsats. Sådan betegner Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør, Ase, den politiske aftale om, at a-kasserne fra 1. januar 2024 skal overtage ansvaret for de dagpengeforsikrede ledige i de første tre måneder af ledighedsperioden.

Ase: Danmark er gået glip af 30.000 nye iværksættere24.6.2022 08:10:00 CEST | Pressemeddelelse

Trods økonomisk opsving og historisk høj beskæftigelse har Danmark misset muligheden for at få ekstra skub i iværksætteriet. Tværtimod har vi tabt 30.000 nye iværksættervirksomheder sammenlignet med sidste højkonjunktur. Samtidig er levealderen på danske iværksættervirksomheder væsentligt kortere end i Sverige, og andelen af selvstændige blandt de beskæftigede i Danmark blandt de absolut laveste i EU, viser ny Ase-analyse.

Fagforeninger tjener milliarder på social kontrol24.3.2022 06:13:00 CET | Pressemeddelelse

Op mod 300.000 danske lønmodtagere er udelukkende medlem af en bestemt fagforening, fordi de føler sig tvunget til det – og der er store økonomiske interesser på spil, når lønmodtagere presses til at vælge et specielt forbund, viser en ny undersøgelse fra Wilke foretaget for Ase. Den udbredte sociale kontrol på danske arbejdspladser, der gør kolleger ilde set, hvis de bruger deres lovsikrede ret til selv at vælge fagforbund, er en milliardforretning for fagforeningerne.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye