Kvinder er mest teknologibegejstrede

Del

Fire ud af fem danskere mener, at teknologi er med til at gøre deres hverdag lettere, og det er kvinderne, som går forrest. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og Ulobby.

Teknologien har for alvor indtaget danskernes dagligdag. I hvert fald svarer 80,5 procent af de godt 1.000 deltagere i en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og Ulobby, at teknologi gør deres hverdag lettere.

Og det er især kvinderne, som er teknologibegejstrede. Her svarer hele 83,4 procent, at teknologi i nogen eller høj grad gør deres hverdag lettere, mens det tilsvarende tal hos mændene er på 77,7 procent.

”Det understreger bare, at danskerne helt overordnet har lukket de teknologiske muligheder ind i deres hjem og dagligdag. Danskerne i almindelighed, og kvinderne i særdeleshed, lider i hvert fald ikke af teknologiforskrækkelse,” vurderer Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

”Tallene viser også, at der er et enormt potentiale for at introducere nye teknologier, som både kan lette dagligdagen og fx hjælpe os med at spare på energien. Nu gælder det bare om at gøre teknologierne og deres fordele så lettilgængelige som muligt.”

Undersøgelsen viser desuden, at langt de fleste ældre har taget de teknologiske muligheder til sig. 73 procent af deltagerne på 65+ svarer således, at teknologi gør deres hverdag lettere.

Hjælp til hverdagsopgaver

Undersøgelsen har også kigget nærmere på, hvilke teknologier danskerne især benytter sig af. Listen toppes af betalingstjenester som Mobilepay og netbank (benyttes af 86,6 procent af deltagerne i undersøgelsen) skarpt forfulgt af smartphones (82,2 procent) samt apps fra det offentlige som fx Nemid og Borger.dk (73 procent). Derudover benytter 57,9 procent sig af onlineshopping og 60 procent af streaming.

”Der er altså tale om teknologier, som hjælper os godt igennem hverdagen. Vi bruger med andre ord teknologien til rigtig mange rutineopgaver, hvilket også understreger, hvor langt vi rent faktisk er kommet med digitaliseringen af vores hverdag,” siger Maria Schougaard Berntsen.

”Der er dog stadig et enormt teknologisk potentiale, som vi langtfra udnytter fuldt ud. Det gælder eksempelvis den løbende overvågning af vores energiforbrug, hvor det kun er de færreste, som benytter data fra boligens installationer til løbende at optimere forbruget – måske fordi det er for besværligt at få fat i og bruge disse data. For skal vi tage teknologiens muligheder til os, er ”brugervenlighed” det altoverskyggende kodeord,” understreger hun.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom, TEKNIQ Arbejdsgiverne – telefon 51 30 95 37

Billeder

Download
Download
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom, TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom, TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum