Guldborgsund KommuneGuldborgsund Kommune

Kunstnerne Thomas Seest og Søren Lose inviterer til PERMABLITZ i VILD-PARK ved Guldborgsund Kommunes Rådhus

Del

Den 4. november kl. 10-16 vil politikere og medarbejdere på rådhuset plante frugttræer I Rådhusparken, som alle kan få glæde af mange år frem. PERMABLITZ inviterer desuden alle interesserede til at bidrage til VILD-PARK ved at plante blomster, buske og spiselige afgrøder, lave insektvenlige læhegn mv.

Foto: Tage Hansen
Foto: Tage Hansen

PERMABLITZ bliver en dag i permakulturens, biodiversitetens og fælleskabets tegn. Landet over afholdes flere og flere ’permablitz-dage’, hvor frivillige hjælper til med at udvikle steder efter permakulturens principper: omsorg for jorden, omsorg for mennesker og en fair fordeling af ressourcer både lokalt og globalt.  

Den lokale PERMABLITZ den 4. november skal blandt andet give rådhusets ansatte et tættere tilhørsforhold til Rådhusparken, det lille stykke bynære natur, som deres arbejdsplads er omkranset af. Kunstnerne Thomas Seest og Søren Lose har døbt området VILD-PARK.

Thomas Seest og Søren Lose er såkaldte Artist in Residence Huskunstnere i Guldborgsund Kommune året ud, og arbejder ud fra overskriften ’Bæredygtighed, Samarbejde og Utopi’ i flere sideløbende projekter. Med VILD-PARK udfolder kunstnerne deres bud på, hvordan kommunens arbejde med bæredygtig udvikling, FN’s Verdensmål og initiativer som Vores Vilde Guldborgsund m.m. kan realiseres i praksis. VILD-PARK er de seneste måneder blevet udviklet sammen med lokale skoler og dagtilbud, der har deltaget i en lang række workshops med fokus på kunst og biodiversitet. Thomas og Søren samarbejder løbende med forskellige gæstekunstnere, fagpersoner og frivillige, og de ønsker sammen med politikere, rådhusets ansatte og borgere i kommunen at etablere en bæredygtig og aktiv park, der er åben for alle.

Kunstnerne ser frem til PERMABLITZ, hvor de har gjort noget særligt ud af at invitere rådhusets ansatte og kommunens politikere til at plante frugttræer, buske og blomsterløg:

”Vi tror på, at vi med aktive og konkrete handlinger udført i parken lige uden for Rådhusets vinduer kan være med til at forandre verden til det bedre. VILD-PARK er blevet til et synligt og lokalt eksperimentarium for løsninger på nogle af de klimamæssige udfordringer, som vi alle er nødt til at forholde os til. Vi mener, at kommunen og den enkelte borger har et fælles ansvar for at finde bæredygtige og helhedsorienterede løsninger. Og med VILD-PARK og PERMABLITZ ønsker vi at samle folk omkring et fælles projekt, der viser vejen for, at vi altid kan starte i vores egen baghave. Og så er VILD-PARK selv i november måned et dejligt sted, som mange flere gerne må få øjnene op for.”

SUPPLERENDE INFO:
Pressen er velkommen på dagen.

PERMABLITZ foregår i VILD-PARK/Rådhusparken, Parkvej 37 (ved kælkebakken).

ALLE kan deltage, og det vil være muligt at få en god snak om permakultur, få jord under neglene og bidrage til VILD-PARK både nu og fremadrettet.

På dagen serveres varm æblemost af æbler samlet i VILD-PARK.

Permakultur fokuserer på områder som fødevareproduktion, byfornyelse, vand- og energiforsyning, forurening og affaldshåndtering og arbejder med løsninger, der samtænker økologi, landskab, havedyrkning, arkitektur og skovlandbrug for at skabe alsidige og bæredygtige livsformer præget af mangfoldighed og stabilitet.

Kunstnernes vision for VILD-PARK er, at den bliver et sted, som både kan huse udendørs undervisning for de nærliggende skoler, og et sted hvor foreninger og borgere kan samles, gå en tur med deres hund, dyrke økologiske grøntsager eller lege. Der er plads til, at eksperimenter kan udvikle sig dynamisk over tid, og til at borgerne selv kan være med til at bestemme udformningen og indholdet. Kunstnerne vil også skabe skulpturer og installationer af natur- og genbrugsmaterialer, der så vidt muligt findes på området i forvejen, ligesom de løbende inviterer til workshops og debatter med fokus på kunst, natur og videnskab.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Tage Hansen
Foto: Tage Hansen
Download

Links

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum