Dansk Vegetarisk Forening

Kritik af landbrugstal: Der er titusindvis af arbejdspladser i plantebaserede fødevarer

Del
Det er vildledende at fokusere på tab af arbejdspladser i landbruget. For investeringer i plantebaserede fødevarer kan skabe titusindvis af nye jobs, påpeger Vegetarisk Forening
Mark med bælgfrugter
Mark med bælgfrugter

Når nogle politikere taler om, at de frygter tab af arbejdspladser i landbruget, er det fordi, de har for travlt med at beskytte kødproduktionen, fremfor at se på landbruget og fødevaresektoren som helhed.

Sådan lyder det fra Dansk Vegetarisk Forening, der påpeger, at med en investering i plantebaserede fødevarer, kan Danmark skabe titusindvis af nye arbejdspladser.

Foreningen har set på 16 forskellige prognoser for fremtidens fødevaremarked, udarbejdet af de store banker og analyseinstitutter. 

"Prognoserne peger alle på en kraftig vækst indenfor plantebaserede fødevarer og andre alternativer til produkter fra dyr. Hvis Danmark skal have en del af det marked, skal der investeres et milliardbeløb nu", siger Rune-Christoffer Dragsdahl, som er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

Markedet forventes at nå 1.000 milliarder kroner i 2030 ifølge Bloomberg - og 8.000 milliarder kroner i 2050 ifølge Credit Suisse. Hvis Danmark kan få blot 2 % af det globale marked i 2030, vil det svare til 20 milliarder kroner.

Og ifølge beregninger fra Københavns Universitet vil det svare til mellem 20.000 og 40.000 arbejdspladser.

"I fremtiden kommer verden til at producere og spise mindre kød. Ellers kan vi glemme alt om Paris-aftalen, klimamålene og vores børnebørns fremtid. Det er derfor frygteligt bagudskuende og skadeligt for både dansk landbrug og klimaet, når man vil beskytte nuværende arbejdspladser i kødproduktionen, fremfor at skabe nye arbejdspladser indenfor plantebaserede fødevarer", siger Rune-Christoffer Dragsdahl. 

"Både markedsprognoserne og klimaudfordringerne taler deres eget tydelige sprog. De politikere, som bliver ved med at fokusere på at bevare Danmarks nuværende enorme kødproduktion, er nødt til at komme ind i det 21. århundrede. Vi skal investere i fremtidens fødevarer, ellers går dansk landbrug og fødevareproduktion en trist fremtid i møde".

Et ark, hvor alle prognoserne er samlet, kan udleveres ved henvendelse til DVF. 

Nøgleord

Kontakter

Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening
rc (at) vegetarisk.dk / Tlf 50 56 18 17

Billeder

Mark med bælgfrugter
Mark med bælgfrugter
Download
Download

Links

Information om Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forening
Vesterbrogade 15, 2. sal
1620 København V

50 56 18 17https://vegetarisk.dk

Dansk Vegetarisk Forening (DVF) arbejder for at udbrede vegetarisk levevis samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter – såvel for dyr og mennesker som af hensyn til global bæredygtighed. Vi er en forening for vegetarer, veganere og alle andre, der støtter plantebaseret levevis. Vi tror på, at hvert eneste plantebaserede måltid gør en forskel. Vi samarbejder med erhvervsliv, forskere, politikere, myndigheder og andre organisationer om at gøre verden grønnere.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye