Krifa-formand om minkavlere: De skal ikke kun have økonomisk hjælp
De danske minkavlere må sige farvel til deres erhverv, som er mere end bare et arbejde. Derfor mener Krifas formand, at hjælpen ikke kun skal være økonomisk

De seneste dage har medierne flydt over med billeder af døde mink og fortvivlede minkejere. Statsminister Mette Frederiksen beordrede på et pressemøde alle danske minkejere til at slå samtlige af deres dyr ihjel, fordi der var fundet en mutation af covid-19 i flere mink. Historierne vækker stærke følelser og deler vandene.
- Det er klart, at skandaledelen om manglende lovhjemmel vækker opsigt og harme hos mange. Det gør det også hos mig. Desværre har jeg før påpeget regeringens magtfuldkommenhed og disrespekt for demokratiet og nu retsstaten, siger Søren Fibiger Olesen, der er formand i Krifa.
Formanden opfordrer til, at vi ikke glemmer minkavlerne i den vigtige diskussion om lovhjemmel. Ifølge Søren Fibiger Olesen skal fokus ikke ligge på økonomi alene, når minkavlerne skal hjælpes videre.
- Selvfølgelig skal de kompenseres og have hjælp til at få økonomien til at løbe rundt det næste stykke tid. Men det er som om, mange glemmer, hvor stort et chok alle de mennesker har fået. Tæppet er revet væk, og deres fremtid synes usikker og uoverskuelig, siger Krifa-formanden.
Plads til sorg
I BT kunne man 6. november læse historien om en minkavler, der sendte selvmords-sms’er til sine søskende. Han kunne ikke bære tanken om at skulle opgive sit livsværk.
- Heldigvis nåede han ikke at gøre alvor af sine tanker, men historien viser alvoren for de her minkavlere. De skal ikke bare have en pose penge, siger Søren Fibiger Olesen og tilføjer, at uanset om man er for eller imod minkavl og Mette Frederiksens håndtering af sagen, så må man have sympati for minkavlernes situation.
- Arbejdet er en kæmpe del af vores identitet og der, vi bruger over halvdelen af vores vågne timer. Der skal være plads til at sørge over tabet af et livsværk, men lige så vigtigt skal der være hjælp til at finde en ny vej i livet, fortsætter formanden.
Fokus på trivsel
Trivsel og brancheskifte fylder meget, når Krifa hjælper medlemmer, og Krifa-formanden mener, at Regeringen bør tilbyde noget særligt til minkavlerne og deres medarbejdere, som både skal bearbejde chok og tab, men også finde en ny vej i livet:
- Der skal fokus på, at både minkavlerne og deres medarbejdere skal videre i job, der ikke bare giver dem smør på brødet, men som giver dem god arbejdslyst. En pose penge er ikke nok, hvis vi skal sikre, at de kommer i nyt arbejde og undgår at bryde sammen på et senere tidspunkt.
Nøgleord
Kontakter
Søren Fibiger OlesenFormand
Tlf:25444008sfo@krifa.dkFie Rødkjær MøllerPressekontakt
Tlf:21642021frn@krifa.dkBilleder
Information om Krifa
Krifa er en tværfaglig organisation for danske lønmodtagere og har mere end 190.000 medlemmer. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og i samfundet generelt – og det er integreret i alt, hvad organisationen gør. Krifa arbejder mod at blive en moderne arbejdslivsbevægelse ved at se det enkelte medlem og udfordre den klassiske opfattelse af en fagforening og a-kasse.
Følg pressemeddelelser fra Krifa
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Krifa
Krifa laver overenskomst med ny arbejdsgiverforening i rejsebranchen25.2.2021 08:09:39 CET | Pressemeddelelse
Fagforeningen Krifa har sammen med arbejdsgiverforeningen Rejsa lavet den første landsdækkende overenskomst for rejsebranchen. Den træder i kraft den 1. marts 2021
3 skarpe fra advokaten: Kan du blive fyret, hvis du nægter vaccination5.2.2021 10:02:24 CET | Pressemeddelelse
Coronavaccinen er i fuld gang med at blive rullet ud, og regeringen og erhvervslivet har planer om et digitalt coronapas, som kan give mulighed for restaurantbesøg og forretningsrejser. Men hvad betyder det egentlig for dig som lønmodtager? Advokatfuldmægtig i Krifa Charlotte Krogh kommer med tre skarpe om Coronavaccinen. Kan min arbejdsgiver tvinge mig til at blive vaccineret? - Det korte svar er nej. Din arbejdsgiver kan ikke kræve, at du bliver vaccineret – hverken ud fra ledelsesretten eller på grundlag af arbejdsmiljøloven. Din arbejdsgiver skal sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø ifølge arbejdsmiljøloven – og det indebærer fx en pligt til at sikre dig og dine kolleger mod Coronavirus – men som det ser ud lige nu, er midler som hjemmearbejde, afstand, mundbind og god hygiejne tilstrækkeligt. I forbindelse med den nye epidemilov blev det af Folketinget også besluttet, at staten ikke vil tvinge danskerne til at blive vaccineret. Du har dit frie valg og bestemmer selv, om du vil v
Krifa deler intern krænkelsespolitik15.12.2020 05:59:00 CET | Pressemeddelelse
I håb om at inspirere andre arbejdspladser deler Krifa organisationens nye krænkelsespolitik. Der er brug for konkrete eksempler, hvis vi skal komme den dårlige kultur til livs, mener Krifas formand Søren Fibiger Olesen
Krifa ansætter ny direktør3.12.2020 16:25:25 CET | Pressemeddelelse
Efter nytår begynder 45-årige Helene Riis Lindholm i jobbet som direktør for Krifa
Krifa: Flere medlemmer henvender sig efter krænkelsesfokus i medierne2.11.2020 05:30:00 CET | Pressemeddelelse
Fagforeningen Krifa fik i september markant flere henvendelser om sexisme og sexchikane end samme måned sidste år. Advokat Jane Kjær Klausen håber, at det store fokus kan fjerne den skam og tvivl, der forhindrer mange kvinder i at henvende sig
Krifa-formand til FH: Hvor er solidariteten henne?28.10.2020 16:09:30 CET | Pressemeddelelse
EU-kommissionens forslag til en europæisk mindsteløn har skabt røre i store dele af fagbevægelsen og blandt flere politikere, men i Krifa undrer man sig over modstanden. Det bliver da ikke mere solidarisk end mindsteløn, lyder det fra Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum