Sikkerhedsstyrelsen

Kontrol med permanent makeup afslører mange overtrædelser

Del

Som noget nyt har der siden den 1. juli 2021 været ført tilsyn med skønhedsklinikker, der udfører kosmetiske tatoveringer som permanent makeup bryn eller eyeliner. Næsten alle de kontrollerede har svært ved at overholde reglerne, som er sat i verden for at undgå hudinfektioner.

I de senere år er det blevet stadigt mere populært at få udført kosmetiske tatoveringer, der skal sikre flotte bryn, øjne eller læber.
De kosmetiske tatoveringer er imidlertid ikke risikofri, og derfor har Sundhedsministeriet siden den 1. juli stillet krav til uddannelse af klinikkernes personale, hygiejne og information til kunder.

Kosmetiske tatovører skal registrere sig hos Sikkerhedsstyrelsen, og der er pt. anmeldt 206 steder, der udfører kosmetiske tatoveringer. Sikkerhedsstyrelsen fører tilsyn med de kosmetiske tatovører for Sundhedsministeriet. De første 30 gennemførte tilsyn afslører store problemer med at overholde reglerne. Kun to af de 30 skønhedsklinikker havde ingen overtrædelser.

- Reglerne er nye, og tilsyn er nye for branchen. Men det er klart, at vi ser alt for mange overtrædelser, når vi kontrollerer kosmetiske tatovører. Kravene er jo til for at hindre, at kunderne får problemer efterfølgende, og jeg håber da, at overtrædelserne vil falde i antal, siger kontorchef Søren Assenholt Muff fra Sikkerhedsstyrelsen.   

Kunder kan selv tjekke på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, hvilke skønhedssaloner der er tilmeldt registret. En anden mulighed er at se efter skiltning, da registrerede klinikker har mulighed for at skilte med registreringen hos Sikkerhedsstyrelsen.

- Vi hører ude omkring, at mange klinikker måske endnu ikke ladet sig registrere hos os. Det vil jeg kraftigt opfordre til, da man ellers vil blive politianmeldt og få en bøde. Så derfor en stor opfordring til at lade sig registrere, siger Søren Assenholt Muff.   

Se om din kosmetiske tatovør er registreret hos Sikkerhedsstyrelsen:
Register over tatoveringssteder | Sikkerhedsstyrelsen

Anmeld uregistrerede tatoveringssteder anonymt:
Anonyme anmeldelser | Sikkerhedsstyrelsen

Læs om kravene til kosmetiske tatovører i bekendtgørelsen på Retsinformation:
Bekendtgørelse - kosmetiske tatovører

Billeder

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Lattergas, snus og tyggetobak beslaglagt i København28.6.2022 15:03:20 CEST | Pressemeddelelse

Sikkerhedsstyrelsen var fredag på tilsyn i Indre by i København i forbindelse med tilsyn med alderskontrol og salg af alkohol og tobak til unge. I seks tilfældigt udvalgte kiosker blev der alle steder fundet ulovlige produkter. På et par af stederne fandt Sikkerhedsstyrelsen så store mængder ulovligt lattergas, æsker med snus og tyggetobak med udenlandske sundhedsadvarsler, at Københavns Politi foretog beslaglæggelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum