Lolland Kommune

Kommunens Teknik- og Miljømyndighed skal flytte til nybyggeri i Rødbyhavn

Del

Lolland Kommunes Teknik- og Miljømyndighed har i dag til huse på Fruegade 7 i Rødby, men ikke meget længere. De gamle administrationsbygninger fra 1970’erne er utidssvarende, så enten skulle de renoveres, eller medarbejderne skulle flytte, og nu er Teknik- og Miljømyndigheds nye adresse fundet. Det bliver i et nybyggeri på Vestre Kaj i Rødbyhavn.

Lolland Kommune bliver ikke bygherre på de nye faciliteter. Det bliver i stedet Bach Gruppen, der bygger, og kommunen laver så en 10-årig lejeaftale på adressen.

Flere forskellige alternativer har været i spil under Økonomiudvalgets behandling af sagen. Det er lige fra renovering af Fruegade 7 til leje i eksisterende lokaler og til det endelige valg, indflytning i nybyggeri, som på en og samme tid giver nye muligheder og løser udfordringen med, at de eksisterende bygninger er utidssvarende.

”Med et lejemål på nybyggeriet på Vestre Kaj i Rødby Havn slår vi flere fluer med ét smæk. Det er den økonomisk fornuftige løsning, og vi får løst et arbejdsmiljøproblem. Vi sikrer vores medarbejdere moderne kontorfaciliteter og opretholder en stærk kommunal tilstedeværelse på Sydlolland. Og så kommer sektorens dygtige ansatte til at sidde som nabo til Femern-byggeriet – deres uden sammenligning største opgave de næste mange år, og det giver bare rigtig god mening, at vi også er fysisk til stede lige der, hvor det sker. Det er på mange parametre den helt rigtige beslutning, og vi glæder os til, at spaden skal i jorden”, siger borgmester Holger Schou Rasmussen.

Byggeriet af de nye kontorfaciliteter vil tage ca. 12 måneder, og det forventes at stå færdig i 2021.  

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Gradvis genåbning af dagtilbud1.10.2020 12:16:55 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommunes dagtilbud for demente og borgere med fysiske funktionsnedsættelser har i en længere periode været lukket for at mindske udbredelsen af Covid-19. Nu varer det ikke længe, før de første borgere igen kan komme afsted og nyde det sociale fællesskab i dagtilbuddet. På Ældre- og Sundhedsudvalgets møde mandag den 21. september, besluttede udvalget, at der skal sættes gang i en forsigtig genåbning af dagtilbud. I første omgang åbner dagtilbuddet i Bangshave Centret i Maribo, og herefter følger dagtilbuddet i Skovcentret i Nakskov. Åbningen forudsætter dog, at smittetallet i Lolland Kommune ikke pludselig stiger.

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum