DI - Dansk Industri

Kommunebesparelser på konsulenter sætter Danmark ned i gear

Del

Der er netop indgået aftaler om økonomien i kommuner og regioner for næste år, og der lægges op til massive besparelser på eksterne konsulenter. Kommunerne skal spare 0,5 mia. kr. allerede næste år og fuldt indfaset 1 mia. kr. i 2025. Og regionerne, som bruger langt færre eksterne eksperter, skal spare et trecifret millionbeløb årligt. DI mener, at offentlig-privat samarbejde og brug af konsulenter er forudsætningen for, at Danmark kan udvikle sig ud af krisen og få den bedste udvikling i det offentlige fremover.

- Regeringen har med aftalen for kommuner og regioners økonomi fortsat sine nedskæringer på eksterne konsulenter i det offentlige. Det vil sætte udviklingen af det danske samfund ned i gear ikke at inddrage eksterne rådgivere, der bidrager med ekspertviden, kompetencer og ressourcer i forhold til offentlig udvikling. Det gælder eksempelvis digitalisering, undervisning, grøn omstilling og sundheds- og ældreområdet. Det er en forkert vej at gå, nu hvor Danmark skal udvikle sig ud af krisen, siger branchedirektør for DI Rådgiverne, Henriette Søltoft.

Branchedirektøren håber i stedet fremover, at det offentlige Danmark vil følge de private virksomheder. Her steg brugen af specialistviden gennem rådgivning lige indtil corona-krisen.

- Jeg håber trods besparelserne, at det offentlige fremover igen positivt vil udvikle samarbejdet med rådgiverne. Vi ser, at virksomhederne vurderer, at de får den optimale udvikling ved at bruge eksperterne i konsulentbranchen, siger Henriette Søltoft.

Nedskæringerne i kommunerne kommer i halen af en finanslov, der indeholder besparelser på statens brug af rådgivning på 350 mio. kr. i 2020 stigende til voksende til 855 mio. i 2023. Det er massive besparelser for virksomheder, der lige nu er hårdt pressede af corona-krisen. Og det har store konsekvenser for Danmark.

- Der er behov for øget samspil og samarbejde mellem den offentlige og private sektor for at skabe den bedste udvikling af Danmarks offentlige sektor. Der er ikke brug for insourcing af opgaver med fyringer af eksterne eksperter som konsekvens. Og samtidig kommer aftalen om besparelser kommer på et meget uheldigt tidspunkt, hvor erhvervslivet i forvejen er i knæ som følge af Coronakrisen, siger Henriette Søltoft.

- Derfor er det en farlig vej at gå, når regeringen stiller krav til kommunerne om at lukke ned og spare massivt på eksterne eksperter i både stat, region og kommuner. Danmark kommer til at gå glip af de bedste og skarpeste specialister til hver enkelt sag. Eksempelvis når der i det offentlige skal nyudvikles eller it-systemer skal opgraderes, når der skal omorganiseres og procesoptimeres i ministerier, styrelser og kommuner, når de skarpeste argumenter i specielle sager skal findes, og når klimastrategier med den nyeste tekniske viden skal findes, siger Henriette Søltoft.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Branchechef for DI Rådgiverne Henriette Søltoft, 2088 3919

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI samler 25 erhvervsledere, der skal fremme mangfoldighed i dansk erhvervsliv2.7.2020 13:59:15 CESTPressemeddelelse

Dansk erhvervsliv skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talent af forskellige køn, alder og baggrund, hvis vi skal sikre vores innovations- og konkurrenceevne. Derfor nedsætter DI et nyt specialudvalg med Lars Rasmussen i spidsen, der er bestyrelsesformand for en række life science virksomheder. Mangfoldigheds- og ligestillingspolitik skal spille en central rolle i erhvervspolitikken, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

DI: Klimaaftale tager flere store skridt ind i en grønnere fremtid22.6.2020 06:21:07 CESTPressemeddelelse

Med dagens klimaaftale står et bredt flertal i Folketinget sammen om en lang række tiltag, som vil fremme den grønne omstilling i Danmark og bane vejen for, at Danmark når nærmere klimamålsætningen om 70 pct. CO2-reduktion i 2030. DI glæder sig over aftalen, som i høj grad også tager afsæt i anbefalingerne fra erhvervslivets klimapartnerskaber og følger sigtelinjerne i DI’s egen 2030-plan. Samtidig hilser DI planerne om en grøn skattereform til efteråret velkomne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum