Helsingør Kommune

Kommunaldirektør glad for nomineringen til "Årets leder"

Del

Den kun 41-årige kommunaldirektør Stine Johansen er blevet indstillet til landets fineste pris blandt leder. Noget hun er både glad og stolt over.

Med udnævnelsen som kandidat til ”Årets leder” træder Helsingør Kommunes kun 41 årige kommunaldirektør, Stine Johansen, ind i et fint selskab der tæller både den verdenskendte arkitekt Bjarke Ingels og Vestas direktør Anders Runevad.

- Det er helt vildt skønt, at komiteen vælger at nominere en kommunaldirektør og på den måde viser, at de har blik for betydningen og værdien af lederskab i den kommunale sektor. For det er kommunerne, der driver Danmark, og ledelsen af det område er så vigtigt for os alle sammen. Jeg mener vitterligt, at det er i kommunerne, det sker. Det er her  velfærdsdanmark bliver udviklet og nytænkt, siger Stine Johansen. 

I præsentationen af Stine Johansen skriver Lederne at ”Stine Johansen har blandt andet erfaring fra Grønland, hvor hun i perioden 2009-2013 var ansat som kommunikationsdirektør og siden fungerende kommunaldirektør i Sermersooq, der er Grønlands hovedstadskommune omfattende blandt andet Nuuk. Hun er uddannet cand. mag. i visuel kultur og MBA fra Henley Business School. I starten af året blev hun af ugebrevet Mandag Morgen udpeget som en af 10 kvindelige ledere i det offentlige, der shiner mest og går nye veje til inspiration for andre”.

Men det vigtigste for Stine Johansen er ikke hvorvidt hun bliver nomineret eller ”shiner” som Ugebrevet mandag morgen skriver. Det vigtigste for hende er lederskabet, for det er det der påvirker menneskerne der arbejder i organisationen.

- Jeg håber, at jeg leverer et lederskab, som sprudler af engagement, nærvær og åbenhed. Og forhåbentlig smitter det jeg, så stilen, der bliver lagt for dagen, spreder sig ud i organisationen, fortæller Helsingørs kommunaldirektør.

Hun mener at en af grunderne til at hun er blevet nomineret er, at hun repræsenterer en ny måde at være kommunaldirektør på.

- Jeg er måske en ny art inden for faget, men jeg kan se, at der er flere på vej. Tidligere var kommunaldirektører måske lidt gråklædte bogholdere, det er jeg ikke, og det bliver der lagt mærke til. Så jeg er en repræsentant for et skifte inden for kommunal topledelse, siger Johansen. 

Kontakter

Petter Åttingsberg, kommunikations konsulent, 5365 6373

Information om Helsingør Kommune

Helsingør Kommune
Helsingør Kommune
Birkedalsvej 27
3000 Helsingør

49 28 28 28https://www.helsingor.dk/

Følg pressemeddelelser fra Helsingør Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Helsingør Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum