Moesgaard Museum

Kom med til festen for de døde på Moesgaard

Del

Børn og voksne inviteres til en farverig fest, når Moesgaard Museum fejrer ’Festen for de Døde’ i anledning af den mexicanske højtid De Dødes Dag.

Moesgaard fejrer 'Festen for de Døde' i anledning af den mexicanske højtid, De Dødes Dag.
Moesgaard fejrer 'Festen for de Døde' i anledning af den mexicanske højtid, De Dødes Dag.

De Dødes Dag er en stor højtid i Mexico, hvor man mindes og ærer familiens afdøde slægtninge. En gang om året besøger de afdødes sjæle de levendes verden. Der sættes altre i hjemmet til minde om et familiemedlem, gaderne pyntes med papirklip, og på kirkegården kan man se mennesker våge i lyset fra levende lys og møde familier, der fester med spiselige lækkerier og musik for den afdøde.

På Moesgaard fejres De Dødes Dag hvert år med en fest for de døde, og i år er ingen undtagelse. Fra 2.-7. november 2021 er museets foyer pyntet op, og museets café serverer lækker mexicansk-inspireret mad. Derudover er der særligt program onsdag 3. november og i weekenden 6. og 7. november:

Program for Festen for de Døde

Onsdag 3. november:

Mexicansk buffet med live-musik
Kl. 17:30-19:00
Mexicansk-inspireret onsdagsbuffet. Den mexicanske musiker Julian Maraboto Croda byder på mexicansk sang og musik.

Foredrag om Frida Kahlos liv og kunstneriske billedsprog
Kl. 19:00-20:00
Foredrag med Susan Goul Poulsen om Frida Kahlos liv og kunstneriske billedsprog - set i forhold til symbolikken og ritualerne i ’Día de los Muertos’, de dødes dag. Foredraget foregår i auditoriet og kræver separat billet.

Lørdag 6. november og søndag 7. november:

Ansigtsmaling og sukkerkranier
Kl. 11:00-16:00
Bliv malet i hovedet som et skelet eller vær med til at dekorere dit eget sukkerkranie. I Mexico fejres de dødes dag ofte med en stor parade, hvor folk er klædt ud og malet som skeletter. I hjemmet og på gravsteder pyntes med sukkerkranier som en påmindelse om, at døden er uundgåelig. Sukkerkranierne viser, at døden ikke er så frygtelig, men sød. Entrébillet er nødvendig.

Animationsfilm i auditoriet
Kl. 11:00
Se den familievenlige animationsfilm om De Dødes Dag i Mexico og drengen Miguels utrolige rejse til de dødes rige. Det er gratis at se filmen.

Guidet tur i Festen for de Døde (kun lørdag 6. november)
Kl. 11:00, 12:00, 14:00 og 15:00
Guidet tur om festen for de døde i museets etnografiske udstilling. Mødested: i museets foyer. Varighed: 30 minutter. Det er gratis at deltage, men der skal løses entrébillet.

Papirblomster, workshop (kun lørdag 6. november)
Kl. 11:00-14:00
Vær med til at lave smukke og dekorative papirblomster, som dem, der pyntes op med på De Dødes Dag i Mexico. Workshoppen ledes af Sabrina Bilander, der er uddannet cand. mag. i Æstetik & Kultur og i flere år har arbejdet som kunstformidler og facilitator af kreative workshops sammen med børn og unge. Sabrina inspireres af naturen såvel som fantasiens mange blomsterudtryk. Entrébillet er nødvendig.

Mexicansk musik i foyeren
Kl. 13:00-13:45 og 14:15-15:00
Den mexicanske musiker Julian Maraboto Croda byder på mexicansk sang og musik.

Læs mere på https://www.moesgaardmuseum.dk/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Moesgaard fejrer 'Festen for de Døde' i anledning af den mexicanske højtid, De Dødes Dag.
Moesgaard fejrer 'Festen for de Døde' i anledning af den mexicanske højtid, De Dødes Dag.
Download
Fra udstillingen De Dødes Liv på Moesgaard
Fra udstillingen De Dødes Liv på Moesgaard
Download

Links

Information om Moesgaard Museum

Moesgaard Museum
Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

87394000https://www.moesgaardmuseum.dk/

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum