Grouleff Communications

Kobots nomineret til Årets Robotvirksomhed 2019

Del

Det fynske firma bag opfindelsen af den stemmestyrede skærerobot Amigo er blevet kåret som finalist i konkurrencen om at blive hædret som den virksomhed, der er bedst til vækst, talentudvikling og samarbejde i robotklyngen. Kobots – Voice Responsive Robotics er oppe imod 5 andre finalister, der dyster om prisen, der uddeles af Odense Robotics og sponseres af Nykredit Bank.

CEO Peter Hartvigsen foran den stemmestyrede skærerobot Amigo fra Kobots - Voice Responsive Robotics.
CEO Peter Hartvigsen foran den stemmestyrede skærerobot Amigo fra Kobots - Voice Responsive Robotics.

Danmark har mange innovative robotvirksomheder. En af de nye virksomheder, der tiltrækker sig ekstra megen opmærksomhed, er Kobots i Odense. Virksomheden har specialiseret sig i stemmestyret robotteknologi, også kaldet vobots. Kobots er for øjeblikket fuld gang med at skabe forandringer i en branche og et fag, der stadig foregår meget manuelt og ”uautomatiseret”, nemlig byggeriet og tømrerfaget. Den indsats har vakt opsigt, og mange har derfor indstillet Kobots til Årets Robotvirksomhed 2019. 

Prisen er medlemmernes egen pris til et medlem, der i 2019 i særlig grad har udmærket sig eller ydet en indsats indenfor et eller flere af følgende områderne ”Talentudvikling”, ”Vækst/Vækstpotentiale” og/eller ”Samarbejde mellem klyngemedlemmerne”.

Hvem, der vinder, afgøres i en afstemning blandt medlemmerne af CEO Netværk – Odense Robotics. Følgende 6 virksomheder er nominerede: Kobots, Blue Ocean Robotics, Inwatec, Lorenz Technology, Mobile Industrial Robots og Robot Nordic. Den 12. december bliver stemmerne talt op og vinderen afsløret. 

“Vi er stolte over at være i slutspurten til prisen som Årets Robotvirksomhed. Det viser, at verden er klar til opfindelser som Amigo, der kan gøre byggeri tre gange hurtigere og mindske belastningen fra støv, støj og dårlige arbejdsstillinger. Det er teknologi, der gavner både økonomi og miljø,” siger Peter Hartvigsen, CEO og grundlægger af Kobots – Voice Responsive Robotics.

Dirigeres med stemmen

Netop i fag, hvor man bruger hænderne til at løse komplekse opgaver, giver det god mening at bruge stemmen til at betjene software og maskiner. Med Amigo tager tømreren et headset på, så han har hænderne fri til at måle op og montere. Amigo spørger løbende efter de oplysninger, robotten skal bruge. Den spørger for eksempel: ”Hvad vil du skære -ende? side? hul?” eller ”gentag mål i venstre side”. Tømreren styrer robotten verbalt med en række kommandoer og forudbestemte skabeloner samt talrækken. Ved flere udskæringer af samme plade, fortsætter dialogen, indtil tømreren giver den orden: ”Skær”. Derefter bliver pladen hurtigt skåret og er klar til montering. Imens kan tømreren gøre klar til montering, flytte stillads, skrue efter og så videre.

Et testforløb i samarbejde med studerende fra Syddansk Universitet og Designskolen Kolding viser, at udførelsen af et byggeri bliver op mod 3,5 gange hurtigere med Amigo. Dermed kan en tilskæringsopgave, der normalt tager seks til syv timer, nu klares på ca. to timer. Ved inddækning af tagvinduer, døre og brandinddækninger og op under trapezplader er der endnu mere tid at hente. Robotten har nemlig skabeloner på en række standard bygningsdele som for eksempel Velux tagvinduer, så tilskæringsarbejde, der manuelt tager 30 minutter, kan klares på mindre end fem minutter.

Kobots er i gang med salget af Amigo både inden for byggeriet og til uddannelsesinstitutioner, og de første robotter leveres allerede i januar 2020. Måned for måned styrkes Kobots organisation med ekspertise inden for byggeindustri og automations- og robotbranchen, og staben tæller nu 15 medarbejdere.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

CEO Peter Hartvigsen foran den stemmestyrede skærerobot Amigo fra Kobots - Voice Responsive Robotics.
CEO Peter Hartvigsen foran den stemmestyrede skærerobot Amigo fra Kobots - Voice Responsive Robotics.
Download
Peter Hartivigsen, CEO i Kobots - Voice Responsive Robotics
Peter Hartivigsen, CEO i Kobots - Voice Responsive Robotics
Download
CEO Peter Hartvigsen foran den stemmestyrede skærerobot Amigo fra Kobots - Voice Responsive Robotics.
CEO Peter Hartvigsen foran den stemmestyrede skærerobot Amigo fra Kobots - Voice Responsive Robotics.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Ny Banegårdsgade 55, 4 sal.
8000 Aarhus C

+45 70 27 08 72http://www.grouleff.it/

Kort om Kobots - en mobil, stemmestyret tilskæringsrobot til byggebranchen

Skærerobotten Amigo fra Kobots – Voice Responsive Robotics øger produktionskapaciteten op til 300 procent, mindsker spild og højner både sikkerhed og arbejdsmiljø. Systemet er stemmestyret via en særlig software, der sender de indtalte mål videre til tilskæringsrobotten – nemt, hurtigt og sikkert.

Det tager under ti minutter at samle robotten, som består af ramme, bord, software og headset. I rammen kan sættes forskellige former for elektrisk værktøj. Amigo fås udgaverne Amigo 912 og Amigo 925, i en 900 serie og en 1200 serie, hvilket refererer til max bredden på den plade, den kan bearbejde: 90 cm eller 120 cm.

Robotten vejer samlet 47 kg og kan derfor indenfor reglerne transporteres i tre tasker af maks. 16 kg. Den kan køre på det nyeste Lithium-Ion-batteri, der kun vejer seks kilo. To af dem kan klare en hel dags tilskæring, non-stop.

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Disruption: Industrien kan nu automatisere sine gaffeltrucks uden lang ventetid15.1.2020 06:00:00 CETNyhed

BILA vil automatisere gaffeltrucks i hele verden. Skandinaviens største automationshus, BILA, fjerner nu de tre største barrierer for, at industrien let kan komme i gang med at automatisere manuel palletransport med gammeldags gaffeltrucks. Løsningen hedder Global AGV. Det sker samtidig med, at BILA lancerer en helt ny division i sin forretning med fokus udelukkende på logistikautomation. I BILA Logistics samles både kompetencer og logistikprodukter ét sted. Der er tale om en global satsning fra BILAs side, og til at eksekvere den ambitiøse plan har BILA Logistics håndplukket en stor kapacitet fra den internationale logistikbranche, Ole Madsen, tidligere CEO i Schäfer, Nord- og Østeuropa gennem 12 år.

Stærk frontfigur til succesfuld global robot-frontløber13.1.2020 06:00:00 CETNyhed

Intelligent Marking henter ny CEO hjem til Danmark: Olav Bjørn Jørgensen tiltræder som ny stærk frontfigur for Hjørring-virksomheden Intelligent Marking, der er verdens første og største producent af robotter til opstregning af sportsanlæg. Som nøglefigur i International Bike Group i Holland har han på få år vist, at han kan mangedoble en forretning og udbrede innovativ teknologi på det internationale marked. Før da gjorde robotvirksomhedens nye CEO lynkarriere hos det globale managementkonsulentfirma McKinsey & Company.

Robotter vil gøre håndværkerens job sundere2.1.2020 06:30:00 CETNyhed

En karriere som håndværker er blevet meget andet end hammer og el-værktøjer. Robotter vil dag for dag forandre arbejdet på byggepladserne. Det er ikke fjern fremtidssnak. Allerede i 2020 får danske håndværkere blandt andet mulighed for at tage en mobil stemmestyret tilskæringsrobot med i kassevognen eller traileren. Den hedder Amigo og kan automatisere tilskæring af gips og andre plader, så håndværkeren kan få hænder fri til andre opgaver. Amigo-robotten er startskuddet til en automationsbølge i byggebranchen, hvor nye teknologier for alvor skal minimere nedslidning, skader, støv, støj og dårlige arbejdsstillinger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum